27 / 04 / 2024

Kocaeli Gölcük Hastanesi için ek bina geliyor!

Kocaeli Gölcük Hastanesi için ek bina geliyor!

Kocaeli Gölcük'e yapılacak yeni yatırımlarla ilgili bilgi verildi. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.



Kocaeli Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük'e yetmeyen hastanenin kapasitesinin arttırılması yönünde çalışmalar yapıldığını, ek hastane binasının Migros'un bulunduğu alan ve arka kısmındaki bölgeye yapılacağını açıkladı. Başkan Ellibeş, bu müjdeyi Kent Konseyi Bayanlar Meclisi'nin aylık toplantısında açıkladı. 


Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, 

Gölcük Bayanlar Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve Kadınlar Meclisi üyeleri ilçeyle ilgili çeşitli konuları değerlendirdi. Başkan Ellibeş, kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atıldığını Denizevler Bölgesi'ndeki  TOKİ  Konutları'nın yapımıyla ilgili ihalenin 14 Mart'ta yapılacağını belirtti. 


MODERN BİR HASTANE 

Başkan Ellibeş, toplantıda ilçeye yapılacak yeni sağlık yatırımı konusunda da müjde verdi. 

Başkan Ellibeş, "Necati Çelik Devlet Hastanemiz Gölcük'e hizmet noktasında yeterli gelmiyordu. Bu hastanemize ilave hastane yapılması ile birlikte 350 yataklı bir hastaneye dönüştürülmesi hedeflenmişti. Gelişen şartlar neticesinde Migros'un bulunduğu alan ve arkaya doğru bacaya kadar olan yeri kapsayan, Migros alanı olarak bilinen bölgede yeni bir hastanenin yapılması hususunda bir karar ortaya çıktı. Sebebi de şu, sıfır geniş bir arazi üzerine ek binalarla uğraşmadan yeni bir binanın modern hizmeti verecek daha kapsamlı bir hastanenin yapılması fikriydi. Yoğun görüşmeler sonucunda oradaki alanın biraz daha büyütülmesine karar verilerek, Migros'un yanındaki bir kısım lojmanların da yıkılmasıyla, hatta bacanın da yıkılarak yapılacak olan hastanenin sahasına eklenmesi düşünülerek toplamda 53 bin metrekarelik bir alan oluşturulması planlanıyor. Bir aksilik olmaz ise devlet hastanesinin belirlenen bölgeye yapılması şu an ciddi olarak tartışılıyor, projelendiriliyor ve ıevize edilmeye başlandı." dedi.



Özgür Kocaeli


Geri Dön