30 / 06 / 2024

Kocaeli hava trafiğiyle İstanbul'a yaklaşıyor!

Kocaeli hava trafiğiyle İstanbul'a yaklaşıyor!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ticari Havacılık Müdürü Asiyat Khasanova: “Sabiha Gökçen, Türk sanayiinin can damarı Bursa, Gebze, İzmit, Sakarya, Yalova gibi bölgeleri ve İstanbul'un hızla büyüyen Anadolu Yakası'nı içine alan önemli bir hi



İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Kocaeli ilindeki bilet satış acenteleri, havayolu şirketleri ve tur operatörlerini özel bir organizasyonla bir araya getirdi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yetkililerinin katılımıyla İzmit Wes Otel'de gerçekleşen organizasyonda havalimanında faaliyet gösteren havayolu şirketleri stant açarak Kocaeli'ndeki tur operatörleri ve bilet satış acenteleriyle buluştu.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ticari Havacılık Müdürü Asiyat Khasanova: "Sabiha Gökçen, Türk sanayiinin can damarı Bursa, Gebze, İzmit, Sakarya, Yalova gibi bölgeleri ve İstanbul'un hızla büyüyen Anadolu Yakası'nı içine alan önemli bir hinterlandın dünyaya açılan en yakın kapısı konumundadır. Sanayi, ticaret, ulaşım ve lojistik merkezi Kocaeli ilimiz, havalimanımız için son derece önemli bir konumda bulunuyor" dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı, Kocaeli'ye sadece 50 kilometre İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ticari Havacılık Müdürü Asiyat Khasanova, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan D-100 ve TEM otoyolu bağlantılarının yanı sıra demiryolu ulaşımının da bulunduğu Kocaeli ilinin Sabiha Gökçen'e sadece 50 km mesafede bulunduğuna dikkat çekti.

“Dış hatlarda 68 noktaya uçuyoruz”
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın 2001 yılında 47 bin yolcuya hizmet verdiğini söyleyen Asiyat Khasanova: "Bugün gelinen noktada 2011 yıl sonu itibariyle 13.7 milyon yolcu sayısına ulaştığımızı büyük bir gururla ifade etmek isterim" dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın mevcut durumda 47 havayolu şirketiyle başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü hatırlatan Khasanova, hali hazırda dış hatlarda 68, iç hatlarda ise 26 noktaya uçtuklarına dikkat çekti.

"Yolcu sayımız 13 milyonu aştı’’
Açıklamasında havalimanındaki yolcu trafiğini de değerlendiren Khasanova: "Yolcu trafiğimize baktığımızda 2011 yılının Ocak-Aralık döneminde Sabiha Gökçen'den uçan iç hat yolcu sayısı 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 19'luk artışla 9 milyon 117 bin kişiye ulaştı. Dış hat yolcu sayısı ise, 2011 yılında bir önceki yılın Ocak-Aralık dönemine göre yüzde 16'lık artışla 4 milyon 571 bin kişi olarak gerçekleşti" dedi, iç ve dış hat yolcu toplam yolcu sayısının 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18'lik artışla 13 milyon 688 bin kişiye ulaştığına dikkat çeken Khasanova, yolcu grafiğinin 2012 yılında yükselen bir ivme kaydedeceğini de sözlerine ekledi.

Ekonomist/DoğuMarmara


Geri Dön