Kent Haberleri

Kocaeli Kampüs Hastanesi'nin temeli ne zaman atılacak?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit 'te yapılacak olan şehir hastanesinin temelinin mayıs ayında atılacağını söyledi.

Türkiye’de yapılması planlanan 20 şehir hastanesinden biri olacak olan Kocaeli Kampüs Hastanesi için çalışmalar sürüyor. Projeyi yakından takip eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şehir hastanesini inşa edecek yüklenici firma yetkilileri ile Sağlık Bakanlığı yöneticilerini kabul etti. Projede gelinen son durum hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Işık, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.


BAKAN IŞIK AÇIKLADI

Bakan Işık, firma yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı yöneticileriyle görüşmesi sonrasında, kampüs hastanenin temelinin mayıs ayında atılması yönünde fikir birliğine vardı. Bin 180 yatak kapasiteli 6 ayrı hastaneden oluşacak dev şehir hastanesi, bölgenin de sağlık merkezi olacak. Kampüs, 368 bin 668 metrekare arazi üzerine inşa edilecek. Hastane için 1 milyar lira bütçe ayırıldı.


BÖLGEYE HİZMET EDECEK

Proje içerisinde; 494 yataklı genel hastane, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı kalp ve damar hastalıkları hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve yine 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yer alacak. Proje tamamlandığında sadece Kocaeli’nin değil bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayacak.


Kocaeli Manşet