02 / 05 / 2024

Kocaeli Karaosmanoğlu Camii ibadete açıldı!

Kocaeli Karaosmanoğlu Camii ibadete açıldı!

Karaosmanoğlu ailesinin Yuvacık Paşadağ Mahallesi’nde 7 bin metrekarelik alana yaptırdığı Hafız Muharrem Karaosmanoğlu Camii’nin açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından camide Cuma namazını kılındı.



Karaosmanoğlu ailesinin Yuvacık Paşadağ Mahallesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Çanakkale Gazisi olan dedesi Hafız Muharrem Karaosmanoğlu’ndan adını caminin açılışı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun çiftliğinin yanında bulunan 7 bin metrekarelik alana inşa edilen camii, Selçuklu mimarisine uygun inşa edildi ve yapımında Selçuklu mimarisinde sık rastlanan taşlar kullanıldı. Açılışa katılanlar, kurdele merasiminin ardından yeni camide Cuma namazı kıldı.


PROTOKOL AKIN ETTİ


Yapımında Ahşap ve bakır kullanılan caminin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, CHP Eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve çok sayıda vatandaş katıldı.


KIZ KUR’AN KURSU AÇACAĞIZ


Açılış konuşmasını yapan İbrahim Karaosmanoğlu’nun oğlu İsmail Karaosmanoğlu, 2013 yılında babam İbrahim Karaosmanoğlu’nun teşvikiyle gelişmekte olan bu bölgede camii yaptırmayı planladık. Önce şehrin gelişmesi beklenir, daha sonra camii yapılır; ancak biz, ‘Önce camiyi yapalım daha sonra etrafında bir medeniyet kurarız’ dedik. Caminin yan tarafından bir arazi satın aldık. Burada da yatılı kız Kur’an kursu açacağız. Allah nasip etti, camimizin 100 metre aşağısında kursumuz inşallah açacağız” ifadelerini kullandı.


GENİŞ YERLERE YAPMALIYIZ


Ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, camileri inanan insanların yapacağını belirterek, “Camii, sadece bedenimizin bir araya geldiği bir değil, gönüllerimizin de bir araya geldiği bir yerdir. Manevi atmosfer oluşturduğumuz mekanlardır. Allah’ın evi, Beytullah’ın bir şubesidir” dedi. Camilerin mekanının geniş bırakılması gerektiğini dile getiren Karaosmanoğlu, “Çok daracık yerlerde gecekondu vari camii yapmak, içime sinmiyor. Atalarımız, en güzel mekanları, en güzel toprakları, camilere ayırmış” şeklinde konuştu.


CAMİİ YAPTIRMALIYIZ


Son olarak konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, son dönemde ülkemizi yasa boğan terör faaliyetlerine değinerek, “Milletçe hüzünlü günler geçiriyoruz, şehitler veriyoruz. Yüce rabbimizden ebediyete gönderdiğimiz bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı. Türkiye’de yalnızca 85 bin camii olduğunu söyleyen Görmez, “Bunu diğer ülkelerin din adamlarına söylediğim zaman sayıca az olduğu için hayretler içinde kalıyorlar. Ayrıca bu camilerin 60 bin tanesi ülke nüfusunun yüzde 25’ni oluşturan köylerde yer alıyor. Camii inşa etmeyi ihmal etmemeliyiz. Bunu kıyıya köşeye değil, hayatın kalbine inşa etmeliyiz” dedi.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön