06 / 05 / 2024

Kocaeli vergi tahsilatında lider oldu!

Kocaeli vergi tahsilatında lider oldu!

Sanayi kenti Kocaeli, geçen yıl yüzde 93,34'lük vergi tahsilatıyla birinci oldu. Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Vekili Kadir Koşucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde 2012'deki 89 bin olan mükellefin geçen yıl 96 bine çıktığını söyledi...




Sanayi kenti Kocaeli, geçen yıl yüzde 93,34'lük vergi tahsilatıyla birinci oldu. Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Vekili Kadir Koşucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde 2012'deki  89 bin olan mükellefin geçen yıl 96 bine çıktığını söyledi. 


Ülke genelinde geçen yıl toplanan 326 milyar liralık vergi gelirinin 40 milyar 500 milyon lirasının Kocaeli'den tahsil edildiğini aktaran Koşucu, bunun vergi gelirlerinin yüzde 12,68'ini oluşturduğunu kaydetti. Koşucu, önceki yıl yüzde 7'lik vergi tahakkuk oranının, bu yıl yüzde 12,94'e ulaşarak, 43 milyar 494 milyon 141 bin lira olarak gerçekleştiğini belirtti. 


Kentin vergi tahsilatında önceki yılda olduğu gibi geçen yıl da ülke birincisi olduğunu aktaran Koşucu, şöyle devam etti: 


"Geçmiş yılların alacaklarını tahsilat hedefimizde yüzde 100'ün üzerine çıkardık. Kocaeli'nin bütçedeki giderleri yani bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı harcamalar yaklaşık 3 milyar 500 milyon gibi bir rakam. Buna karşılık 40 milyar 500 milyon lira vergi geliri elde ettik. Bu, 'Kocaeli 1 lira harcayıp, 11,70 lira gelir elde ediyor' anlamına gelir." 


Kocaeli'nin topladığı vergilerle harcamalarının diğer illerle mukayese edilmesinin çok doğru olmadığını vurgulayan Koşucu, kentteki mükellef yapısı ve kamusal anlamdaki ölçek büyüklüğünün diğer illerle aynı olmadığını dile getirdi. 


Kentin vergi konusunda borcuna sadık olduğuna dikkati çeken Koşucu, geçen yıl son yılların en büyük başarısını sağladıklarını sözlerine ekledi. 




AA


Geri Dön