29 / 04 / 2024

Kocaeli Yaya köprüsü inşaatı başladı!

Kocaeli Yaya köprüsü inşaatı başladı!

Kocaeli D-100 Karayolu üzerinde, yeni Valilik binası mevkiinde yapımı uzun süredir gündemde olan yeni Yaya Köprüsü için inşaat çalışmaları başladı.



Kocaeli D-100 Karayolu üzerinde, yeni Valilik binası mevkiinde yapımı uzun süredir gündemde olan yeni Yaya Köprüsü için inşaat başladı. Aslında bu yaya köprüsünün projesi çok önceden hazırlanmıştı. Köprünün Valilik yeni binalarına taşınmadan önce yapılmış olması gerekiyordu. Ya da en azından haziran ayında okullar tatile girdiğinde, bu yaya köprüsünün inşaatı başlamış olmalıydı. D-100 Karayolu üzerinde yeni Valilik binası önündeki mevcut yaya üst geçiti, son derece eski ve kullanışsız. Yapımına yeni başlanan 110 metre uzunluğunda, 6 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre genişliğinde olması planlanan yeni köprüyü, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ihaleyi kazanan Doğan-Atlas İş. 


270 GÜNDE BİTECEK

Büyükşehir'in açtığı ihaleyi kazanan Doğan-Atlas İnşaat ortaklığı, 7.7 milyon TL'ye malolacak yeni yaya köprüsünün inşaatına başladı. 270 gün sürmesi planlanan inşaat, D-100'de yeni bir trafik sıkıntısı yaratacak. Ortaklığı inşa edecek. Valilik önü yaya üst geçiti projesinin 270 günde tamamlanması, 7 milyon 701 bin TL'ye malolması bekleniyor. Yaya köprüsü inşaatı, ilerleyen aşamasında D-100 Karayolu'nun bu bölgesinde araç trafiği akışını olumsuz etkileyecek. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön