29 / 04 / 2024

Kocaeli'de 120 bin dekar arazi tarıma kazandırıldı

Kocaeli'de 120 bin dekar arazi tarıma kazandırıldı

Kocaeli'de çiftçilere sağlanan destekler ile 120 bin dekar arazinin tarıma kazandırılması sağlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama kapsamında, şehirde "ekilmemiş tarım arazisi kalmasın" hedefi ile bu sene de mazot, gübre, tohum ve meyve fidanı desteği başta olmak üzere birçok proje hayata geçirildiği duyuruldu.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen tarımsal destekler kapsamında, 2023 yılında 236 milyon 210 bin lira değerindeki 18 proje tamamlandığı açıklandı. Kocaeli'de çiftçilere verilen destekler sayesinde bu sene atıl durumda olan 120 bin dekar arazi tarıma kazandırıldığı belirtildi.

Bu sene içinde 16 bin 500 çiftçiye tamamı hibe 2 milyon 900 bin litre mazot ve 3 bin 200 çiftçiye yüzde 50 hibeli bin 350 ton yem bitkisi tohumu ve 3 bin 50 ton gübre desteği verildi. Ayrıca, "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi" (TABİP) kapsamında, 1140 dekar alana yaklaşık 5 milyon biberiye, tıbbi nane ve oğul otu fidesi dikimi yapıldı.

Çiftçilere, modern sera kurulumu, meyve fidanı, doğal salma yumurta tavuğu, damızlık manda, arıcılık gibi tarımsal destekler veren Büyükşehir Belediyesi, tarımın sürekliliğinin sağlanmasına yönelik kooperatif ve birliklere de destekte bulunuldu. Sütte soğuk zinciri sağlamak ve süt hijyenine destek olmak amacıyla kooperatiflere ve birliklere yüzde 50 hibeli süt soğutma tankı desteği verildi. Büyükşehir Belediyesi, 2019-2023 yıllarında 643 milyon 707 bin lira değerinde 66 tarımsal projeyi hayata geçirerek, tarıma ve çiftçilere destek sağladı.

Kocaeli de 120 bin dekar arazi tarıma kazandırıldı

TARIM ARAZİSİ NEDİR?

Tarım Arazisi, Bitki türlerinin tamamına ait tarımın yapılamadığı, fakat özel bitkilerin yetiştiriciliği ile su ürünleri yetiştiriciliğinin ve avcılığının yapılabildiği arazilerdir.

TARIM ARAZİSİ NASIL ANLAŞILIR?

Tarım arazisi, toprak derinliği 50 cm den az olan ve  eğim kök bölgesi ile  ilgili sınırlamaları bulunan fakat Mutlak Tarım Arazileri ile tarımsal faaliyetin yürütülmesi için bir bütünlük sağlayan lokal yerlerde mutlak tarım arazisi olarak kabul edilmektedirler.

TARIM ARAZİSİNE İMAR ÇIKAR MI?

Tapuda niteliği tarla olarak belirtilen  bir taşınmazın imara açılması için arsa niteliğini kazanması ile mümkün olmaktadır. Bu kapsamda, için de cins değişikliği işleminin yapılması gerekmektedir. Yapılan bu cins değişikliği için tarlanın; 1/1000 ölçekli imar planı içinde kalması ve yapılaşmaya açık bir fonksiyona da sahip olması lazımdır.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! 158 personel alacak!

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Konut satışları 1,2 milyon seviyesinde yılı kapatır!

Çanakkale ile Aydın'da arsa ve arazi satılacak! 

 


Geri Dön