27 / 04 / 2024

Kocaeli'de 497 araçlık 7 katlı otopark inşa ediliyor!

Kocaeli'de 497 araçlık 7 katlı otopark inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze’nin en işlek caddelerinden birine 7 katlı otopark inşa ediliyor. Proje 497 araç kapasitesine sahip olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze’nin en işlek caddelerinden birine 7 katlı otopark kazandırmak için çalışmalar sürüyor. En Kocaeli'de yer alan habere göre; son katın tabliyesini dökmeye başlayan ekipler, inşaat çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor. Gebze Kızılay Caddesi’nde inşaatına başlanan otopark, toplam 14 bin 890 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Projede ayrıca Kızılay Caddesi tarafında geri dolgu yapılıyor.

PERDE SU İZOLASYONU TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze’nin en işlek caddelerinden biri olan Kızılay Caddesi’nde başlattığı 7 katlı otopark inşaatının yapımı tamamlandı. Yapının bodrum kat tabliye betonlarını tamamlayan ekipler, katların da tabliye betonlarını attı. Son katın tabliye beton işine başlayan ekipler en kısa sürede bitirileceğini açıkladı. Kızılay Caddesi tarafında perde su izolasyonu tamamlayan ekipler, geri dolgu(oluşan yeraltı boşluklarının geri doldurulması işlemi) işlerine başladı.

497 ARAÇ KAPASİTESİNDE OTOPARK

3 bodrum kat, zemin ve 3 normal katın bulunacağı otopark toplamda 7 katlı olacak. Yapı, 497 araç kapasitede hayata geçirilecek. Araç park yerlerinde bulunan sensörler ile otopark girişinde hangi katlarda boşlukların olduğu tespit edilebilecek.

KATLARA ASANSÖRLE ÇIKILACAK

7/24 kamera ve güvenlik sistemiyle kontrol edilebilebilen otoparkta, 630 ve 800 kilogram kapasiteli iki asansörle katlara çıkılacak. Ayrıca otoparkta yeni nesil led aydınlatmalar, yangın detektör sistemi, yangın alarm sistemi, yıldırım koruma sistemi (paratoner) ve elektrik kesintilerinde kullanılacak jeneratör sistemi gibi donanımlar yer alacak.


Geri Dön