29 / 04 / 2024

Kocaeli’de bin 500 hasarlı bina var!

Kocaeli’de bin 500 hasarlı bina var!

Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki deprem, hasarlı binaları tekrar gündeme getirdi. 1999'da Kocaeli'de 7.4 şiddetindeki depremde hasar gören ve güçlendirilmeyen 1500 binada insanların oturmaya devam ettiği iddia edildi...



Elazığ’da cuma günü meydana gelen deprem gözleri yeniden hasarlı binalara çevirdi.

Sözcü'den Uğur Enç'nin haberine göre; Elazığ'da meydana gelen depremde, Kocaeli’de 1999 yılında meydana gelen depremde hasar gören binaların durumunu yeniden gündeme çıkardı. Depremin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen Kocaeli’de ağır ve orta hasarlı bina sorununu aşamadı.

AĞIR HASARLI 30 BİNADA İNSANLAR OTURUYOR

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, şehirdeki ağır hasarlı binaların hala korku yarattığını belirterek şunları dile getirdi: "Kocaeli’de depremde ağır hasar alan 30 bina ayakta ve içerisinde insanları yaşıyor. Kocaeli yapı stoğunun ise yaklaşık yüzde 50’si depreme dayanıksız. 1999 depreminde yaklaşık 4 bin bina orta hasar almıştı."

Kocaeli’de bin 500 hasarlı bina var!

4 BİN BİNANIN YARISI GÜÇLENDİRİLDİ

Yapılan çalışmaların yetersiz olduğuna dikkat çeken Engin Taşdemir, “Bu 4 bin binanın 2 bin tanesi güçlendirildi ama geriye kalan 2 bin binada insanlar oturmaya devam ediyor. Kocaeli AFAD’ın verilerine göre ise Kocaeli’deki net orta hasarlı bina sayısı 1500… Bu binalarda binlerce yurttaşımız yaşıyor.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Taşdemir, yapılacak çalışmalara destek olacaklarını ifade ederek “Dün bir kez daha gördük ki depremin şakası yok. O zaman neden bu çalışmaları hala neden erteliyoruz? Biz CHP Grubu olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılacak bütün çalışmalara destek vermeye hazırız. Büyükşehir belediyemiz hasarlı binaların tespiti ve yıkımı için elini taşın altına koymalı ve TMMOB ile ortak bir komisyon kurarak acilen çalışmaya başlamalıdır” dedi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Ağustos'ta hizmete açılacak!


Geri Dön