04 / 05 / 2024

Kocaeli'de çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler mecliste!

Kocaeli'de çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler mecliste!

Kocaeli'de uygulanan toplulaştırma işlemlerinde çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Zonguldak Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'de uygulanan toplulaştırma işlemlerinde çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Demirtaş, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Türkkan, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Türkkan, şu açıklamalarda bulundu: ''Kocaeli’nde uygulanan toplulaştırma işlemlerinde çiftçilerin arazilerinden yüzde 7-12 arasında kesinti yapılmaktadır. Bu durum Kocaelili çiftçi için ciddi mağduriyetler yaratmakta, zaten üretim yapmakta ve geçimini sağlamakta zorlanan çiftçi bu nedenle daha da mağdur olmaktadır. Çiftçiler bu oranların düşürülmesini istemektedir.''

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Türkkan'ın soruları:
1-Kocaeli'nde uygulanan toplulaştırma işlemlerinde çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler neye göre belirlenmektedir, bu konuda izlenen yol nasıldır? 
2-Bu durumun Kocaelili çiftçi için ciddi mağduriyetler yaratacağı hesaba katılmış mıdır? 3-Kocaelili çiftçilerin arazilerinde toplulaştırma işlemlerinde yapılan kesintiler nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin nasıl giderilmesi düşünülmektedir, bu mağduriyetler ile ilgili Bakanlık olarak alınmış bir tedbir bulunmakta mıdır? 
4-Kocaeli’nde uygulanan toplulaştırma işlemlerinde çiftçilerin arazilerinden yapılan yüzde 7-12 arasındaki kesinti oranlarının düşürülmesi düşünülmekte midir, böyle bir düzenleme yapılması Bakanlık programı dahilinde bulunmakta mıdır? 
5-Arazilerden yapılan kesinti oranlarının düşürülmesi düşünülmüyor ise çiftçilerin daha fazla mağduriyet yaşamamaları için Bakanlık olarak yeni bir düzenlemenin hayata geçirilmesi düşünülmekte midir, bu düzenleme ne zaman yapılacaktır? 


Geri Dön