05 / 05 / 2024

Kocaeli'deki lojmanlar, ihtiyaç sahiplerine tahsis edilecek!

Kocaeli'deki lojmanlar, ihtiyaç sahiplerine tahsis edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kamu tarafından kullanılan Büyükşehir Belediyesi’ne ait yapıları; ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine sunuyor.




Her zaman mazlumun ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait ve belediye çalışanlarının kaldığı binaları; ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanacağı barınma merkezine ve şehir dışından sağlık sorunları için gelen vatandaşların yakınlarının faydalanacağı misafirhanelere dönüştürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 31 Mart yerel seçimleri öncesi beyannamesinde, “Hayatını sürdürmekte zorlanan, barınma imkânı olmayan ve il dışından gelerek Kocaeli’deki sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlarımızın refakatçileri ve yakınları için de merkezlerimiz konaklama imkânı sunacak” diye bir söz veren Başkan Büyükakın, kamu tarafından kullanılan Büyükşehir Belediyesi’ne ait yapıları; ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine açıyor.

21 DAİRE, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HİZMET EDECEK


Hayatını sürdürmekte zorlanan, barınma imkânı olmayan ve Kocaeli’de sağlık hizmetlerinden yararlanan ihtiyaç sahibi vatandaşların konaklayacağı binalar iki bloktan meydana geliyor. Binaların boşaltım süreci sürüyor. Yaklaşık olarak 1 ay sürecek olan boşaltım işleminin ardından binalar barınma merkezi ve hasta yakınlarının yararlanacağı tesisler haline dönüştürülecek. Tapu alanı 10 bin 538 metrekare olan yerleşim yerinin konut alanı ise 3 bin 685 metrekare olarak belirtildi. Kocaeli Büyükşehir’e ait iki binada toplam 21 daire mevcut. Binalarda 113 metrekarelik 6 adet 3 oda 1 salon, 118 metrekarelik 5 adet 3 oda 1 salon ve 90 metrekarelik 10 adet 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.


Geri Dön