29 / 07 / 2024

Kocaeli'nde Uluslararası Gençlik Merkezi yapılacak

Kocaeli'nde Uluslararası Gençlik Merkezi yapılacak

Tesisin inşaatına İzmit'in Körfez Mahallesi'nde Hasan Gemici Spor Salonu'nun yanındaki arsada başlandı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç'un, 22 yıl önce yurt dışı görevi sırasında Strazburg ve Köln'de inceleyerek Türkiye'de de yapılması için hayalini kurduğu uluslararası gençlik merkezinin üçüncüsü görev yaptığı ilde inşa edilecek.

Bünyesinde 270 kişilik konferans salonu, 76 yataklı suit odalar, 4 yıldız otel konforunda misafirhanesi, iş atölyeleri, spor salonları ve restoranların yer alacağı tesisin inşaatına İzmit'in Körfez Mahallesi'nde Hasan Gemici Spor Salonu'nun yanındaki arsada başlandı.

Uluslararası gençlik merkezinin 14 ayda tamamlanması ve 4 milyon TL'ye mal olması planlandı. İşletme maliyeti yıllık 4,5-5 milyon TL olarak hesaplanan tesiste görev yapacak 25 uzman personelin eğitimlerinin İsviçre, Fransa (Strazburg),  Ankara  ve İstanbul'da devam ettiği bildirildi.

Kenan Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının görevlendirdiği 4 kişilik heyetle 1988 yılında Almanya'da Köln, Hollanda'da Amsterdam, Fransa'da da Strazburg kentlerine gittiğini, incelemeleri sırasında Almanya'daki Uluslararası Gençlik Merkezinin dikkatini çektiğini belirtti.

O dönemde, "Türk gençliğinin neden böyle bir kullanım alanı yok" düşüncesi oluştuğunu ifade eden Malkoç, aradan geçen 22 yıl boyunca söz konusu merkezin hayalini kurduğu söyledi.

Uluslararası özellikte, gençlerin çeşitli projeler üretebileceği, bu projeleri partner ülkelerle paylaşabileceği bir gençlik merkezinin Kocaeli'de kurulması için çalışma başlattığını dile getiren Malkoç, bu düşünceyi Kocaeli kamuoyu ve ileri gelenlerinin desteğiyle gerçekleştirme fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Kocaeli'nin, İsviçre hükümeti tarafından gençlik alanında kullanılmak üzere Birleşmiş Milletler Kalkınma Programına aktarılan S-UN Fonu'ndan faydalanan pilot iller arasında yer aldığını anımsatan Malkoç, şunları söyledi:
"Pilot il olmamızın ardından uluslararası gençlik merkezi yapma taahhüdünde bulunduk. Projesi çizildi, uyum yasalarına göre içinde olması gereken birimleri oluşturduk. Geçtiğimiz haftalarda da ilk kazmayı vurarak, hayalimde olan, Türk gençliğine çok şey kazandıracağını düşündüğüm bu projenin ilk adımını atmış olduk. Tesislerin faaliyete geçmesinin ardından uluslararası alanda partner ülkelerde proje üreten gençler, gençlerimizle bir araya gelerek Türkiye ve dünya gençleri, çocukları, kadınları, engellileri ve çevresi için yeni projeler oluşturup, uygulayabilecek."

-DÜNYADA 3. MERKEZ-
Strazburg'da bulunan Uluslararası Gençlik Komitesine gelecek projeyi anlatacaklarını ifade eden Malkoç, şöyle devam etti:
"Dünyada bu amaçla yapılan iki merkez var, üçüncüsü Türkiye'de inşa edilecek. Her insan hayalleri ve umutları için yaşar. Bu benim 22-23 yıl önce kurduğum bir hayaldi. Bu merkezin görev yaptığım kentte inşa edilecek olmasından dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum."

Dünya ile Türkiye arasında adeta bir köprü vazifesi göreceğini belirtiği merkezde, ulusal anlamda da kültürel paylaşımlar olabileceğine değinen Malkoç, kentte, yurdun çeşitli illerinden gelen 60 bine yakın üniversite öğrencisinin kültürlerini tanıtma adına çeşitli faaliyetlere katılabileceğini, merkezdeki mutfakları ücret ödemeden kullanıp, yörelerine ait yemekler hazırlayıp arkadaşlarına ikram edebileceğine değindi.

Malkoç, şu bilgileri verdi:
"Halen, uluslararası nitelikte olmayan Gençlik Merkezlerimizde yurt içi değişim yapıyoruz. İnşa edeceğimiz uluslararası nitelikteki gençlik merkezi ise dünyada 112 ülkenin gencinin periyodik zamanlarda gelip, gençlerimizle çeşitli projeler yürütmesine imkan sağlayacak. Dünyanın her ülkesinden gençler gelebilecek ama birleştikleri nokta, Strazburg, Köln ve Kocaeli olacak."
AA


Geri Dön