Sektörel

Kocaeli'ye sosyal konut müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ekmek, ulaşım ve sosyal konut projeleri hakkında konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İnönü Caddesi ve Kapanönü’nde esnafla bir araya gelen Büyükakın, genel yayın yönetmeni değişen gazeteleri de ziyaret etti. Başkan Büyükakın, ziyaret sırasında Halk Ekmek, ulaşım ve sosyal konut projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Büyükakın, “Hem vatandaşın çıkarını düşüneceğiz hem de esnafımızla ortak hareket edeceğiz” diye konuştu.

SOSYAL KONUT YAPILACAK

Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Kent Konut’un önümüzdeki dönemlerde yapacağı konut modeli ile ilgili konuştu. Büyükakın, “Kent Konut, kurulduğunda sosyal konut projeleri yapacak diye kuruldu. Sonraki dönemlerde lüks konut projeleriyle öne çıktı. Kent Konut bundan sonraki süreçte artık konut yapmayacak üretmeyecek. Kentsel estetik ve dönüşüm projeleri yapacak. İlimiz genelinde kentsel dönüşüme büyük bir ihtiyaç var. Büyükşehir olarak, kent genelinde dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgeleri tespit edeceğiz. Bölge halkıyla uzlaşarak ve buralarda yerinde dönüşüm projeleri geliştireceğiz. Bu projeleri ise ilimizdeki müteahhitler yapacak. Bu konuda Kocaeli Müteahhitler Birliği ile de görüştüm. Diğer yandan ihtiyaç duyulursa Kent Konut aracılığıyla sosyal konutlar da yapacağız” açıklamasında bulundu.

“ULAŞIMDA PARA DEVRİ BİTECEK”

Ulaşım sorununu çözmek için adım atacaklarını söyleyen Tahir Büyükakın, “Ulaşım sorununu birlikte çözeceğiz. Güzergâhlar, aktarma sistemi, raylı sistem konusunda birlikte adım atacağız. Orta yolu bulacağız. Çözüm için iki önemli şart var. Birincisi paralı biniş dönemi kent genelinde kalkacak, ikincisi de ilçeler arasındaki taşıma sınırları kalkacak. Yani vatandaş nakit para ödemeyecek. Para havuzda toplanacak ve eşit şekilde dağıtılacak. Eğer binişlerde para alınırsa havuz delinir. Sorun çıkar. Buradaki amacım minibüsçü esnafı kazansın halk da sorun yaşamasın. Güzergah ve indi bindi sorunu da böylece bitmiş olacak. Aktarmalar ile yolcu kapasitesi de artacağı için gelir artacak. Gelir artınca uygun koşullar ve fiyatta taşıma yapmak da mümkün olacak. Minibüsçü ve Otobüsçü esnafı bana güvenir. Onları aldatmayacağımı bilirler. Sorun çıkarsa tercihimi vatandaş yana yapacağımı da bilirler. Düşündüklerimizi uyguladığımızda vatandaşımız uygun fiyata, güvenli ve konforlu yolculuk yaparken esnafımız da daha çok kazanacak” diye konuştu. 

Millet Bahçesi için odalarla çalışacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın İzmit Fuarı alanında yapılacak Millet Bahçesi için de kılı kırk yardıklarını söyledi. Büyükakın, “Farklı konsept beklentileri olanlar var. Mesela tamamen doğal bir ortam oluşmasını isteyenler var; içinde sembol bina olmasını, öğrenciler ve ailelerin ziyaret edebileceği şekilde dizayn edilmesini isteyenler var. Farklı projeler çizilecek en doğru- en beğenileni uygulayacağız” dedi.