02 / 05 / 2024

Kocaoğlu Gürsel Aksel Stadı'na sosyal tesis yapılmayacak mı?

Kocaoğlu Gürsel Aksel Stadı'na sosyal tesis yapılmayacak mı?

Türkiye'nin dört bir yanında yapılan modern statlarda gelir getirici tesisler dikkat çekiyor. Fakat Kocaoğlu Gürsel Aksel Stadı'na yapılması planlanan kafe, restoran gibi tesislere engel oluyor



Türkiye'nin dört bir yanında yapılan modern statlarda gelir getirici tesisler dikkat çekiyor. Fakat Kocaoğlu Gürsel Aksel Stadı'na yapılması planlanan kafe, restoran gibi tesislere engel oluyor


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Gürsel Aksel Stadı'na 'yalnızca stadyum ve otopark' şartıyla razı olması ve gelir getirici bir şey yapılmasını istememesi Göztepeli taraftarların büyük tepkisine neden oldu. Oysa son yıllarda Türkiye'de son yıllarda tamamlanan statların özellikleri "Herkes gider Mersin'e Kocaoğlu tersine" yorumlarının yapılmasına neden oldu. Futbol kulüpleri sadece beton yığınından oluşan değil, yaşayan gelir getirici özelliklere sahip statlar istiyor. Türk Telekom Arena, Şükrü Saraçoğlu, Mersin Arena, Timsah Arena, Torku Arena gibi statların hepsinin içinde restoran, kafe, alışveriş merkezleri yer alırken, Kocaoğlu'nun yıllarca kira aldığı Tansaş'ın arazisini vermek için şartlı evet demesi akıllarda soru işareti bıraktı. Bugün yapılacak  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ne şekilde bir karar çıkacağı merakla bekleniyor. En önemli hedefinin Göztepe'yi bir stada kavuşturmak olduğunu söyleyen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Eğer bizim tesisimiz olmazsa sahamız olmazsa bir şey yapamayız. Sadece geçici başarılar elde edilebiliriz. Bununla birlikte tesis, sporcuların iyi hazırlanması için gerekiyor ama stat olmazsa doğru dürüst geliri olan, doğru dürüst seyircisiyle iş kurabilen bir kulüp olamayız" diye konuştu. 


BEDELSİZ DEVİRE RET KARARI 

İzmir Büyükşehir Belediye temmuz ayı meclisi son oturumunda şok bir karar alındı. Oturumda Göztepe'ye Gürsel Aksel Stadı'nın mevcut yerine yapılacak 15 bin kapasiteye sahip stadyum ve sosyal tesis inşaatı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddetmesi damgasını vurdu. Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu alanda Büyükşehir'e ait bin 400 metrekarelik arazi İzmir Valiliği Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından stat yapılabilmesi için Spor Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz devrini isterken, bu talep Büyükşehir tarafından reddedildi. Tapu sahibi Büyükşehir, stat inşaatını engellemediğini vurgularken söz konusu alanda sadece stat ve otopark yapılması kaydıyla devredilebileceğini bildirdi. Stat konusu bugün yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeniden gündeme gelecek. Büyükşehir Belediyesi'nin yıllarca kira geliri elde ettiği araziye 'gelir getirici bir şey yapamazsın' şartını koşarak onay vermesi Göztepeli taraftarların büyük tepkisine neden oldu. İzmir'deki futbol kulüpleri yeni sezon öncesi stat krizi yaşarken, Büyükşehir'in verdiği bu kararla stat inşaatının gecikme ihtimali taraftarları çileden çıkardı. Göztepe için Güzelyalı'ya 21 bin kişilik stat yapılması çalışmalarına ilişkin süreçte Başkan Kocaoğlu'nun arazi terkine şartlı izin vereceğini açıklaması nedeniyle Göztepeli taraftarlar, "Beton yığını istemiyoruz. Altında kafeler ve restoranların olduğu yaşayan bir stat istiyoruz" diye seslenmişti. 


ENGELLER STADI GECİKTİRİYOR 

2011'de Gençlik ve Spor Bakanlığı modern stadyum yatırımlarıyla 25 il için başlatılan projeleri bir bir tamamlamaya başladı. İzmir'de Göztepe'nin ve Karşıyaka'nın stat projeleri açılan davalar ve engellemeler nedeniyle geçtiğimiz yıl ihaleleri yapılmış olmasına rağmen inşaatlarına bir türlü başlanamadı. Bursa'da yapılan Timsah Arena'nın önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. Mersin Arena, Konya'daki Torku Arena, İstanbul'daki Türk Telekom Arena geçtiğimiz yıllarda hizmete açıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından inşa edilen Şükrü Saraçoğlu Stadı da modern statların ilki olarak dikkat çekiyor. 


TARAFTAR TOPLANIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın,  TOKİ  aracılığı ile Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapacağı stat için Büyükşehir Belediyesi'nin arazi terkine şartlı muvafakat verilebileceğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu'na tepki gösteren taraftarlar, meclis toplantısının yapılacağı bugün Büyükşehir önünde toplanacak. 


Sabah


Geri Dön