30 / 04 / 2024

Koçtaş, Adapazarı ve Bursa'da mağaza açtı!

Koçtaş, Adapazarı ve Bursa'da mağaza açtı!

Adapazarı ve Bursa'da iki mağaza birden açan ev geliştirme perakendecisi  açılışına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da katıldı...



Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, krizi ülke ve grup olarak iyi yönettiklerini belirterek, "Geleceğe güveniyoruz" dedi

Adapazarı ve Bursa'da iki mağaza birden açan ev geliştirme perakendecisi  açılışına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da katıldı. Koç, krizi ülke ve grup olarak iyi yönettiklerini belirterek krizin yerini önce temkinli bir iyimserliğe, şimdilerde güvenli ve kuvvetli bir gelecek beklentisine bıraktığını söyledi. Koç, 2011'de 1 milyar lira ciro hedefi bekledikleri Koçtaş'ın yurtdışına açılacağını ve dışarıdaki ilk noktalarının Mısır olacağını açıkladı. Koçtaş'ın Bursa'daki mağazasında 175 kişiye istihdam yarattığını, 18 ildeki 30 mağazada ise bordrolu 2 bin 600 kişi çalıştığını öğrendik dünkü törende. 2009 ve 2010'da yüzde 20 büyüyen Koçtaş artık 800 milyon lira cirolu bir şirket. Hedef 2011'de 1 milyar lirayı aşan ciro ve 38 mağaza. Koç, Türkiye'nin yakın bir dönemde dünyadaki pek çok memlekette olduğu gibi ekonomik anlamda önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek, geçen iki yıllık sürecin ardından bugün artık normalleşme döneminin yaşandığını belirtti. Koç, "Memnuniyetle söylemeliyim ki, krizin endişeli ortamı yerini önce temkinli bir iyimserliğe, şimdi ise güvenli ve kuvvetli bir gelecek beklentisine bıraktı" dedi.

Koçtaş'a az kalsın kepenk vuruyordu
1996'da kurdukları bugün 1 milyar lira ciro hedefleyen Koçtaş'ın meşakkatli bir yoldan geldiğini ise Mustafa Koç'un Alp Özpamukçu'ya dönerek söylediği "Koçtaş'ı 2000'de az kalsın kapatıyorduk değil mi" sözlerinden anlıyoruz. Koç, o zaman kendisinin Koçtaş'ı kapatmaya direndiğini ve İngilizleri ikna ettiğini belirtti. Koç'un açıklamalarından Koçtaş isminin değiştirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, B&Q'nun da böyle bir talebi olmadığını öğreniyoruz. "Kaç üründe Koç markası var ki. Hem Anadolu'da kim B&Q'yu bilir" diyen Mustafa Koç, hatta yurtdışına da bu isimle açılacaklarını belirtti. Buradan da yurtdışı açılımının yakın olduğu varsayımıyla 'Hangi ülke' sorusuna muhatap kalan Koç, "Mısır... Kahire" yanıtını verdi.
Sabah/Tarık Yılmaz

Basında yer alan diğer haberler:

Koçtaş 2 mağaza birden açtı, yeni rotasını Kahire olarak belirledi
  
Koçtaş'ın Osmangazi ve Adapazarı mağazaları dün aynı anda hizmete açıldı, toplam mağaza sayısı 30'a yükseldi. Mustafa Koç, şimdi de Koçtaş'ı yurtdışına taşımaya hazırlanıyor


Koç Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Koçtaş, dün Adapazarı ve Bursa mağzalarını aynı anda açarak, Türkiye genelinde 18 ilde 30 mağazaya ulaştı. Bursa'daki yeni şubenin açılışına katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, '2008'ten bu yana geçen 2 yıllık sürede artık normalleşme süreci başladı. Güvenli gelecek beklentisi oluştu. Artık 2005'te başladığımız hızlı mağazalaşma sürecindeki planları aynen devam ettirmeyi başardık' diye konuştu. Mustafa Koç, dün Adapazarı ve Bursa'daki iki şubenin açılışını aynı anda yaptıklarını söyledi. Koçtaş'ın 30'a yükselen mağaza sayısıyla birlikte 2 bin 600 kişiye istihdam sağladığını belirten Koç, Koçtaş'ın toplamda 165 bin metre karelik alana kavuştuğunu dile getirdi. Osmangazi'de 175 kişinin çalışacağını kaydeden Koç, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya'dan sonra Bursa'da da ikinci şubeyi açtıklarını vurguladı.  Bursa mağazasının açılışına Mustafa Koç'la birlikte Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Gıda, Perakende ve Turizm Grup Başkanı Ömer Bozer, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da katıldı.

2001'de sektörden çıkacaktı şimdi Mısır'a mağaza açıyor
KOÇTAŞ, Avrupa'nın en büyük yapı marketler zincirine sahip İngiliz B&Q ile 2000 yılında ortaklık yapmıştı. Mustafa Koç, 2001 krizinde sektörde kalmaya ikna ettikleri İngiliz ortaklarının şimdi çok memnun olduklarını söyledi. Koçtaş'ın mağaza açılışlarında iş yoğunluğu nedeniyle sadece 3-4 açılışına katılamadığını kaydeden Koç, yurtdışındaki açacakları mağazalarının isminin de Koçtaş olacağını söyledi. Mısır'la ilgili projeleri olduğunu kaydeden Koç 'Mısır özellikle bürokrasi açısından çok zor bir pazar olmakla birlikte Kuzey Afrika ülkelerine hitap eden bir ülke. Yabancı ortağımızla hareket edeceğiz. Mısır'da açmayı planladığımız mağaza Kahire'de olacak' dedi.

2011'de 1 milyar ciroyu aşarız
KOÇTAŞ'ın halen 18 ilde faaliyet gösteren 30 mağaza ile büyüme trendine geçtiğini anlatan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, şirketin 2010 yılı büyümesinin önceki yıl olduğu gibi yüzde 20 olacağını söyledi. 2010 yılını 800 milyon lirayı aşan bir ciro ile kapatmayı beklediklerini ifade eden Koç '2011 yılında ciro bazında 1 milyar lirayı aşarak Koçtaş'ı yeni bir kulvara taşımayı hedefliyoruz. İşte tüm bu veriler, Koçtaş penceresinden geleceğe güvenle bakmamızı destekleyen unsurlar' dedi.
Akşam 

‘Güvenli gelecek var’ diyen Koç bir günde 2 mağaza açtı

Bursa ve Adapazarı mağazaları dün hizmete giren Koçtaş’ın mağaza sayısı 30’a yükseldi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç “Kriz, yerini güvenli ve kuvvetli bir gelecek beklentisine bıraktı” dedi

oç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’de güvenli ve kuvvetli bir gelecek beklentisi yaşandığı söyledi. Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşlarından Koçtaş, dün Adapazarı ve Bursa mağazalarını aynı anda açarak, Türkiye genelinde 18 ilde 30 mağazaya ulaştı. Koçtaş’ın Bursa’daki ikinci şubesinin açılışına katılan Mustafa Koç, Türkiye’nin diğer ülkeler gibi ekonomik anlamda çok önemli bir sınavdan geçtiğini kaydetti. Küresel ekonomik krizin 2008 sonundan itibaren gündemin en önemli maddesi olduğunu hatırlatan Koç, aradan geçen iki yıllık sürecin ardından bugün artık normalleşmenin yaşandığını belirtti. Mustafa Koç “Memnuniyetle söylemeliyim ki krizin endişeli ortamı yerini önce temkinli bir iyimserliğe, şimdilerde ise güvenli ve kuvvetli bir gelecek beklentisine bıraktı. Bu süreç Koçtaş olarak bize önemli katkısı oldu. 2005’te başladığımız hızlı mağazalaşma sürecindeki planları aynen devam ettirmeyi başardık. Yeni mağaza açılışları, yeni yatırım ve istihdam olanaklarıyla hem bize hem topluma pozitif mesajlar verdi.”

2.600 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün Adapazarı ve Bursa’daki iki şubenin açılışını aynı anda yaptıklarını söyledi. Koçtaş’ın 30’a yükselen mağaza sayısıyla birlikte 2 bin 600 kişiye istihdam sağladığını belirten Koç, Bursa ve Adapazarı’ndaki şubeleriyle Koçtaş’ın toplamda 165 bin metrekarelik alana kavuştuğunu söyledi. Osmangazi’de 8 bin 500 metrekarelik mağazada 175 kişinin çalışacağını kaydeden Koç, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya’dan sonra Bursa’da da ikinci şubeyi açtıklarını vurguladı. Koç, Bursa’nın rekabet gücünü sadece Bursalılar’ın değil, Türkiye’nin takdirle karşıladığını belirtti. • EKONOMİ SERVİSİ

2011’de 1 milyar ciroyu aşarız

Koçtaş’ın halen 18 ilde faaliyet gösteren 30 mağaza ile büyüme trendine geçtiğini anlatan Mustafa Koç, şirketin 2010 yılı büyümesinin önceki yıl olduğu gibi yüzde 20 olacağını söyledi. 2010 yılını 800 milyon lirayı aşan bir ciro ile kapatmayı beklediklerini kaydeden Koç “2011’de 1 milyar lira ciroyu aşarak Koçtaş’ı yeni bir kulvara taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Sektörden çıkacaktı şimdi Mısır’da mağaza açıyor

Mustafa Koç “2000 başında bu işi kapatıyorduk. İngiliz ortağımızı kalmak için zor ikna ettik” dediği Koçtaş’ı yurt dışına taşıyor. Koç Grubu’nun en eski şirketi ve holdingin kurucusu Vehbi Koç’un ilk gözağrısı Koçtaş, Avrupa’nın en büyük yapı marketler zincirine sahip İngiliz B&Q ile 2000 yılında ortaklık yapmıştı. Mustafa Koç, 2001 krizinde sektörde kalmaya ikna ettikleri İngiliz ortaklarının şimdi çok memnun olduklarını söyledi. Koçtaş’ın mağaza açılışlarında iş yoğunluğu nedeniyle sadece 3-4 açılışına katılamadığını kaydeden Koç, yurt dışındaki açacakları mağazalarının isminin de Koçtaş olacağını söyledi. Kahire’yle ilgili projeleri olduğunu kaydeden Koç “Mısır, çok zor bir pazar olmakla birlikte Kuzey Afrika ülkelerine hitap eden bir ülke. Yabancı ortağımızla hareket edeceğiz” dedi.

HEDEF 38 MAĞAZA

Tedariğin yüzde 80 yurt içinden olduğunu kaydeden Koç, Koçtaş’ın büyümesine paralel yerli üreticinin de büyüdüğünü söyledi. Koçtaş’ta hedef ise 38 mağazaya ulaşmak. Koç, özellikle büyükşehirlerde yer bulma konusunda büyük sıkıntı yaşandığını kaydetti.     Koç, Koçtaş’ın organize perakende sektöründeki pazar payının ise     yüzde 45 olduğunu kaydetti.
Star


Geri Dön