Emlak Terimleri

Kolombiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kolombiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kolombiyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kolombiyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...

Kolombiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kolomviya, Güney Amerika'da yer alan bağımsız, üniter ve anayasal bir cumhuriyettir. 32 alt departmandan oluşmaktadır. Başkenti, ülkenin orta bölümünde yer alan Bogotá şehridir.


Peki Kolombiyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kolombiyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kolombiyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Kolombiyalıların Türkiye'den gayrimenkul edinim hakları ile ilgili merak edilenler Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor.


Listeye göre Kolombiya vatandaşları da Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ayrıca, Kolombiya vatandaşları için özel bir koşul aranmıyor.


Tapu müdürlüklerinde işlemlerin tamamlanabilmesi için Kolombiyalıların şu belgeleri temin etmeleri gerekiyor:


Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.