Genel

Kombi yanarken en az kaç petek açılmalı?

Kombi ve petek kullanımına dair sorular, kış aylarına girdiğimiz şu günlerde sıkça sorulmaya başlandı. Vatandaşlar, kombi ve petekleri nasıl daha verimli kullanacaklarını araştırıyor. İşte detaylar!jpg'/>

“Doğalgaz faturası nasıl yarıya düşürülür, Kombi yanarken en az kaç petek açılmalı?” şeklindeki sorulan soruların yanıtları…

DOĞALGAZ HANGİ SAATLERDE UCUZ?

Gece kapatılarak tasarruf ettiğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, fakat ertesi gün ısıtmak için daha fazla enerji harcamanız gerekecektir. Gece daha düşük ısılarda tutmak gerek. Öte yandan kombinin derecesinin, normal yaşam standartları için gündüz 22 derece, gece saatlerinde 17 ile 18 olarak tutulmasının ideal olduğu tavsiye edilir.

KOMBİ YANARKEN EN AZ KAÇ PETEK AÇILMALIDIR?

Bir kombinin daha verimli bir ısıtma sağlaması, sorun yaşattırmaması için en azından 3 peteğin kullanılması uzmanlar tavsiye ediyor. Özellikle de kombilerde meydana gelen aşırı ısınma sorunlarının temel nedenlerinden biri daire içinde 3 petekten az kullanılmasıdır.

DOĞALGAZ FATURASINI YARI YARIYA DÜŞÜRÜYOR!

Yalıtımsız bir evde doğal gaz faturasının yarısının boşa ödendiğini dile getiren Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, "Yalıtım olmayan bir binada 1000 lira gelen faturasının 500 lirası aslında dışarıya atılmış oluyor. Şu anda da bir yalıtım kredisi kampanyası bulunuyor. Bu kampanyadan yararlanarak evlerine yalıtım yaptıran vatandaşlar, faturaların düşmesi ile birlikte büyük kar etmiş oluyorsunuz. Yani insanların yaptırdığı bu yalıtım ile doğal gaz faturası yarıya yarıya düşürmektedir. Düştüğü zamanda ise; yalıtıma harcanan para, fatura ile kendini yenilemiş, geri gelmiş oluyor. Onun için birinci sıraya yalıtımı koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

PETEKLER KAÇ DERECE OLMALIDIR?

Kışa girdiğimiz şu günlerde peteklerin kaç derecede olmalıdır? sorusunun cevabı sadece enerji tasarrufu açısından değil konfor açısından da önemli bir konudur. Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı alanlarının farklı sıcaklıklara sahip olması gerekiyor. Yani antre ile oturma odasının sıcaklığının veyahut mutfak ile banyo sıcaklığının aynı olmaması gerektiği belirtiliyor. Evinizin hangi odasının ne kadar bir sıcaklığa sahip olmasını bilir ve bu alanları bu sıcaklık değerlerine göre ısıtırsanız kombi kullanımınızı verimli bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?

ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman? ÖTV matrah düzenlemesi nedir?

SED yardımı hangi durumlarda kesilir?