Ekonomi

Kombinizin ayarlarını kontrol edin! Doğal gaz Ocak 2023 tarifesi açıklandı! 

BOTAŞ, doğalgaz ocak tarifesini belirledi. Doğalgazda ocakta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarifede indirim yapıldı. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ocakta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira oldu

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde ocak ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ocakta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira oldu.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gaz fiyatı 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 15 bin 833 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı yüzde 12,73 düşüşle 18 bin lira olarak açıklandı.

 

DOĞAL GAZ DESTEĞİ 4 BİN TL'Yİ AŞACAK!

Devletin dar gelirli vatandaşların elektrik ve doğal gaz desteğini artarak devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılı boyunca Hazine tarafından vatandaşa uygulanan desteklerin artarak süreceğini açıkladı.

Az önce sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine tarafından vatandaşa sağlanan doğal gaz ve elektrik desteklerinin artarak süreceğini duyurdu.

Konuyla ilgili şahsi Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Nebati, Hazine tarafından sağlanan doğal gaz ve elektrik desteğinin bu sene 138 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

Buna göre sübvanseye konu miktarın yüzde 70 oranında arttığını dile getiren Nebati, 2023 yılında da dar gelirli ve orta gelirli hane halkının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Nebati, yaptığı paylaşımda, dünya genelinde petrol ve doğal gaz fiyatlarında yıl boyunca meydana gelen fiyat dalgalanmalarının ortaya çıkardığı maliyet artışlarını vatandaşlara mümkün olduğunca yansıtmamak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Geçtiğimiz sene doğal gazda 69,3 milyar TL, elektrikte ise 11,5 milyar lira olmak üzere yaklaşık 81 milyar liralık Hazine desteği sağladıklarını bildiren Nebati, böylelikle hane başı için yaklaşık 4 bin TL’lik sübvansiyon uyguladıkları bilgisini paylaştı.

Hazine ve Bakanı Nureddin Nebati, bu yıl da rakamın 138 milyar lirayı bulduğu bilgisini vererek, böylece sübvansiyon tutarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 70 oranında artış gösterdiğinin altını çizdi.

“Önümüzdeki sene de dar gelirli ve orta gelirli hane halkının yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Nebati, hükümetin bu konudaki politikasını kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi.

EYT için kulislerde konuşulan maaş detayının sır perdesi aralandı! Herkesin gözünden kaçan o detayla...
Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 2023'te patladı! Aygaz, Mogaz, Milangaz 1 Ocak 2023 fiyat listesi...
Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! 27 Ocak 2023'e kadar fiyat listesi...