Genel

Komşu Fırın 100 milyon liralık yatırımla 350 şubeye çıkacak!

Ertuğrul İşler, 2013'te 350 mağaza ve 3 bin çalışana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi

Doruk Şirketler Grubu'nun unlu mamullerinin satıldığı Komşu Fırın'ın 24 mağazayla hizmet verdiğini kaydeden Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Ertuğrul İşler, yıl sonuna kadar 32 mağazaya ulaşacaklarını dile getirdi

İşler, "2013'te 350 mağaza ve 3 bin çalışana ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için 100 milyon liralık  bir yatırım planlıyoruz. Ciro hedefimiz bu yıl için 14.5 milyon lira, 2013 için 340 milyon lira" dedi.
Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gençer de 2012'den sonra yurtdışına açılmak istediklerini söyledi. Gençer, öncelikle Rusya, Dubai ve Ukrayna'ya girmek istediklerini belirtti.

GÜNDE YARIM KİLO EKMEK
Türkiye'de toplam ekmek pazarının yıllık üretimi 10 milyon 677 bin 400 ton.
Pazarın satış hacmi 21 milyar 508 milyon lira.
Üretilen ekmeğin yüzde 13'ü israf ediliyor.
Yılda ortalama kişi başına 150 kilo, günde ise yarım kilo ekmek tüketiliyor.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Komşufinn Moskova ve Dubai'ye Türk ekmeği satacak

Türkiye'de 24 mağazayla faaliyet gösteren Komşufirın, 2012 yılından itibaren yurtdışına açılacak. Hedef ise
markayı Rusya, Dubai ve Ukrayna'ya taşımak

DORUK Şirketler Grubu, unlu mamüüerinin satıldığı Komşunnn mağazaları aracılığıyla Moskova ve Dubai'ye de Türk ekmeği satacak. Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gençer, üretilen 130 çeşit ürünün 24 Komşunnn mağazasmda satıldığını ve satışlarının sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağını belirterek, 2012'den sonra yurt dışına açılmak istediklerini söyledi. Yurtdışında öncelikle Rusya, Dubai ve Ukrayna'ya Komşunnn markası ile girmek istediklerini açıklayan Gençer, "Ekmek kültürümüzü bu ülkelerde yaymak istiyoruz" dedi.

Hasip Gençer, 2013 yılma kadar 350 mağaza açmak istediklerini bunun için İstanbul'da Avcılar'dan Kartal'a kadar yer aradıklarını da vurgulayarak, hedeflenen 350 mağazayla 350 olan çalışan sayısının 3 bine çıkacağını ifade etti.
 
Krizde ekmek tüketimi artmadı israf azaldı
KRİZDE ekmek tüketiminde bir artiş olmadığını söyleyen Hasip Gençer,  "Türkiye'de üretilen ekmeğin yüzde 13'ünün israf edildiğini biliyoruz. Bu israf azaldı. Daha dikkatli tüketim oldu" dedi. Doruk Şirketler Grubu Stratejik Planlama ve îş Geliştirme Koordinatörü Ertuğrul İşler ise Türkiye'de paketlenmemiş, butik ekmek, paketli ekmek ve endüstriyel ekmek pazarının değerinin 21 milyar 508 milyon lira olduğunu söyledi.
Vatan