Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"
Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, Rus kömür üreticilerinin yüzde 50 ila 60 arasında indirimle ihracat yapmak zorunda kaldıklarını, fakat yine de kar elde ettiklerini açıkladı. Avrupa Birliği, ağustos ayında Rus kömür ithalatına yaptırım uygulamaya başlamıştı. Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı konuşmasında Rus kömür sektöründeki zorluklarla alakalı değerlendirmeler yaptı ve yaşadıkları sıkıntılaro anlattı
Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, başkent Moskova’da düzenlenen “Rusya’da üretildi” isimli bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı konuşmasında Rus kömür sektöründeki zorluklarla alakalı değerlendirmeler yaptı ve yaşadıkları sıkıntılaro anlattı.
BELOUSOV: RUSYA KRİZLERİ SAKİN BİR ŞEKİLDE ATLATTI!
Rusya’nın, ucuz enerji kaynakları sayesinde krizleri sakin bir şekilde atlattığının altını çizen Belousov, “Kömür ihracatında yüzde 50 ila 60 indirim uygulamak zorunda kaldık. Şirketlerimiz kömürü piyasa fiyatının yaklaşık yarı fiyatına satmak zorunda bırakıldı. Fakat yine de kar ediyorlar" diye konuştu.
Gübre ihracatçılarının da benzer bir durumla karşı karşıya olduklarından bahseden Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, “Petrolde de bilindiği gibi varil başına 20 ila 30 dolar indirim uygulamak durumunda kaldık” ifadelerini kullandı. Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı bu krizleri sakin bir şekilde atlattıklarını söyledi.
Neler olmuştu?
Avrupa Birliği, ağustos ayında Rus kömür ithalatına yaptırım uygulamaya başlamıştı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle başlatılan yaptırımlardan kömür ithalatı da etkilenmişti. Yatırımlar sonrası sonrası Rusya, kömür ihracatında yüzde 50'ye yakın indirimli satışlar gerçekleştirmeye başladı. Fakat anlaşılan o ki tüm bu yaptırımlar ve indirimlere rağmen Rusya kömür ihracatında yine de kar etmeyi başarmış.
Avrupa Birliği'nin Rusya üzerindeki yaptırımları devam ediyor. Bu yaptırımlar Rusya'yı zora sokarken, Avrupa'da da enerji krizine neden oluyor. Bir çok Avrupa ülkesi, Rus doğalgazını kullanmayı bırakmış durumda ya da bırakmak üzere. Bu da Avrupa'da doğalgaz krizinin yaşanmasına neden oluyor. Çünkü Avrupa, tükettiği doğal gazın yaklaşık yüzde 40'ını Rusya'dan ithal ediyordu. AB, Rusya'nın gaz vanalarını tamamen kapatması ihtimaline karşı enerji tasarrufu için hazırladığı gaz acil durum planını 9 Ağustos'ta devreye sokmuştu. Planla, AB ülkelerinin Mart 2023'ün sonuna kadar gaz tüketimini, son beş senedeki ortalama tüketime kıyasla gönüllü olarak yüzde 15 azaltmaları hedefliyor.
Anlaşma sağlandı! 15 bin 500 TL promosyon...
Asgari ücret için rakam verdi: 8.500 TL...
Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı! Yüklü cezası var!