29 / 04 / 2024

Konak Tüneli Mayıs'ta hizmete açılacak!

Konak Tüneli Mayıs'ta hizmete açılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak Tünelleri inşaatında inceleme yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, tünellerin Mayıs ayında araç geçişine açılacağını bildirdi.



TRAFİĞİ RAHATLATACAK 

Son 10 yılda İzmir'in ana arterlerinde kayda değer açılmış yeni yol olmadığını, bıı durumun trafik sıkışıklığına sebep teşkil ettiğini dile getiren İlknur Denizli, "Çevre yolu dışında İzmir'de, 10 yıldır trafik sıkışıklığına derman olacak önemli yeni yol yapılmadı. Var olan yollar yetersiz. Vatandaş trafikte çile çekiyor. 


Büyükşelıir belediyesinin aktarmalı ulaşım uygulaması trafiği İzmirliler için daha çekilmez hale getirdi. Konak Tüneli'nin  İzmir  trafiğine büyük katkısı olacak. En önemli faydası Alsancak-Çankaya-Basmane hattında şehir merkezini kullanmak zorunda kalanlara alternatif bir güzergâh sunması. Kısa sürede trafik lambalarına takılmadan kent merkezine çıkabileceksiniz" dedi. 



İlknur Denizli, tünel bittiğinde yapılacak düzenlemeler somasında Damlacık semtinin, İzmir'in gözde turistik bölgelerinden biri haline geleceğini Tarihi Damlacık Camisi'nin restorasyonun da başlayacağını dile getirdi. Denizli, Konak Tüneli'nin inşaatını yakından takip eden Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür etti. 


Sabah Egeli


Geri Dön