04 / 09 / 2024

Konak'ta 1 yılda 600 hektarlık alanda kentsel dönüşüm hedefi!

Konak'ta 1 yılda 600 hektarlık alanda kentsel dönüşüm hedefi!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçedeki kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve hedeflerini açıkladı. İşte Konak'ta yapılacak o kentsel dönüşümün detayları...



Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Gömeç Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile bu sene 3'üncüsü gerçekleştirilen Zeytin Dalı Kültür Sanat ve Barış Festivali’ne katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Konak’ta kimsenin kendini öteki hissetmemesi için sokak sokak gezerek herkesi dinlediklerini ve dokunmaya çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Mutlu, belediyecilik vizyonunu etkinlik alanını dolduran konuklara aktardı.

Konak ta 1 yılda 600 hektarlık alanda kentsel dönüşüm hedefi!

Konak Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, uzun senelerdir Konak'ta yaşadığına vurgu yaptı ve ilçenin sorunlarının yanı sıra çözüm önerilerine de hakim olduğunun altını çizdi. 

"Çok iyi bildiğim bir bölge ama başkan olduğunuz andan itibaren çok başka bir sorumluluk duygusu geliyor. Bir şeyleri değiştirebileceğinizi ispat etmek istiyorsunuz" diye konuşan Mutlu, bunu kadınların çok iyi yapacağını gördüğünü, hep mücadelelerle bir yerlere geldiklerini, mücadele azminin de yöneticilik yaparken de kamçıladığını belirtti. 

Mutlu, "Kadınların, çocukların, gençlerin desteğiyle umuyorum bir başarı hikayesi yerel yönetimlerden başlayarak ülkede de devam ettirilecek" ifadelerini kullandı ve kentsel dönüşüme de değindi.

Konak ta 1 yılda 600 hektarlık alanda kentsel dönüşüm hedefi!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, katılımcıların kendisine yönelttiği Konak’ta kentsel dönüşüm çalışmalarının ne zaman başlayacağına ilişkin bir soruyu da yanıtladı. 

"Kentsel dönüşüm bölgelerinin yalnızca planları yapılmıştı yani uygulama planları dediğimiz parselasyon planları bulunmuyordu. Göreve geldiğimizde hızlıca parselasyon planlarını hazırlamaya başladık" diye konuşan Mutlu, hedeflerinin 1 senede 600 hektarlık alanın parselasyon planlarını hazırlayıp dönüşümü başlatmak olduğunu dile getirdi. 

Mutlu, Konak'ta en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. 

Mimarlar Odası’nda görev yaptığı yıllarda kent suçlarına karşı verdiği mücadelelerden bahseden Başkan Mutlu, “Biz aynı masanın etrafında, İzmir’in toprağını, havasını, doğasını, suyunu korumak için çok büyük mücadeleler verdik. Ne mutlu ki kente bu kadar sahip çıkan kadınlar, bu defa kenti yönetmek için görevlendirildi. İzmir’de 8 kadın belediye başkanı olması ve mücadelenin içinden gelerek kendi başarısını yaratan kadınların önünün açılması çok kıymetli. Bize düşen ise bizden sonra gelecek kadınların önünü daha da açmak adına çok başarılı olmak. Hepimiz büyük bir heyecan ve şevkle sokakları adım adım gezerek, insanların derdine derman olarak bu dertleri çözme yolunda da bunca yıllık birikimimizi, deneyimimizi kente aktarmak için büyük bir çalışma içerisindeyiz" açıklamasında bulundu.

Konut krizi derinleşiyor! İstanbul'da 750 bine yakın ev boş! Ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor!

Mevduat faizleri altının tahtını salladı! Hem yerli hem yabancı talebi dip yaptı!

Emekli maaşları için kod hatası uyarısı! Dikkat maaşınız kesilebilir!


Geri Dön