17 / 05 / 2024

Konica Minolta üç yıl Dow Jones Endeksi'nde yer aldı!

Konica Minolta üç yıl Dow Jones Endeksi'nde yer aldı!

Konica Minolta üç yıl Dow Jones Endeksi'nde yer aldı. Konica Minolta ekonomik, çevresel ve sosyal performansı ile üst üste üç yıl boyunca, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'nde (DJSI) yer aldı.



İsviçre merkezli sürdürülebilirlik yatırım şirketi RobecoSAM ve ABD'de faaliyet gösteren S&P Dow Jones Endeksleri tarafından desteklenen DJSI World, sürdürülebilirlik odaklı dünyanın önde gelen firmalarının finansal performansını izleyen dünyanın ilk global endeksidir. DJSI World  ekonomik, çevresel ve sosyal gelişmelerden, kurumsal sürdürülebilirliği değerlendiriyor. Dünya genelinde 2.500 şirketin değerlendirildiği senelik değerlendirmede 319 şirket listeye girmeye başardı. Bu şirketlerin 21’i ise Konica Minolta’nın da dahil olduğu Japon firmalarından oluşuyor. 

Konica Minolta ayrıca altıncı yıl üst üste Dow Jones Sürdürülebilirlik Asya Pasifik Endeksi'nde (DJSI Asya Pasifik) yer aldı. 

Konica Minolta bu yıl inovasyon yönetimi ve risk yönetiminin de dahil olduğu ekonomik boyut ve iklim stratejisi ve çevresel politika ve yönetim sisteminin dahil olduğu çevresel boyut için Bilgisayarlar& Çevre Birimleri ve Ofis Elektronikleri sektörlerinde en yüksek değerlendirmeyi aldı. 

2014 Mali yılın başında Konica Minolta, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına cevap vererek faaliyet gösterecek olan ve tüm sektörlerde iş dönüşümünü sağlayacak yeni orta vadeli iş planı "DÖNÜŞÜM 2016"yı başlattı. Şirket, geliştirilmiş ürün ve çözüm önerileri ile müşterilerin ve toplumun karşılaştığı sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için değer yaratacak arayışlarını sürdürüyor. 

Çevre koruma konusundaki kararlığını teyit eden Konica Minolta Grup’un "DÖNÜŞÜM 2016"ya dayalı orta vadeli çevre planı da yenilendi. Çevresel sorunların çözümü ve kurumsal rekabetin geliştirilmesi anlayışı ile 2016 mali yılında çevresel etkilerini azaltacak ve kurumsal değeri büyütecek yeni “Orta Vadeli Çevre Planı 2016” hedeflerini belirledi. Diğerlerinin yanı sıra  Medium2 çevre planı, Grup’un üretim merkezlerinde CO2 azaltma hedefine ek olarak tedarik ile ilişkili CO2 düşürme hedefini başlatıyor. Çeşitli süreç iyileştirmeleri üzerinde tedarikçilerle yapılan küresel işbirlikleri  daha az karbon salımına neden oldu. Bu girişimler iş ortaklarına sadece enerji tasarrufu ve maliyet azaltma konusunda yardım etmiyor, aynı zamanda bölgede ve Grup dışındaki yerlerde düşük karbon salımına konusunda Konica Minolta’nın uzmanlığından yararlandırıyor.

DJSI Dünya ve DJSI Asya Pasifik’in yanı sıra, Konica Minolta İngiltere merkezli FTSE Grubunun FTSE4Good Küresel Endeksi ve Japonya merkezli Morningstar Sosyal Sorumluluk Yatırım Endeksi'ne dahil edilmiştir. Şirket ayrıca Almanya merkezli oekom araştırma AG tarafından verilen Prime Statü ve uluslararası endüstri segmentinde kurumsal sosyal sorumlulukta en iyi şirketleri arasında yer almış, ayrıca RobecoSAM tarafından Silver Class ile ödüllendirilmiştir. Kasım 2013’te Konica Minolta Japonya'da 500 İklim Performans Liderlik Endeksi ve CDP* İklim Bilgilendirme Liderlik Endeksi'nin her ikisinde de yer aldı. 

Konica Minolta “Giving Shape to Ideas” marka konumlandırmasının altında, işlerinde kurumsal sosyal sorumluluk girişimlerini bir zorunluluk olarak devam ettirmeyi ve sosyal kalitenin geliştirilmesine katkıda bulunmayı taahhüt etmektedir. 



Geri Dön