Genel

Konteyner ev nasıl ısınır? Konteyner eve ruhsat gerekiyor mu?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra, konteyner evler son dönemin en popüler yapılarından biri oldu. İşte detaylar!Bundan dolayı da dört mevsime de uygun olan yapı seçeneğiyle karşımıza çıkar

KONTEYNER EV YAZIN SICAK OLUR MU?

Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden bir araya gelir. Bundan dolayı da dört mevsime de uygun olan yapı seçeneğiyle karşımıza çıkar. Prefabrik yapılar arasında bulunan prefabrik evler; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk, farklı iklim tipine sahip bölgelerde tercih edilen yapılardır.

Peki “Konteyner ev nasıl ısınır? Konteyner eve ruhsat gerekiyor mu?” İşte bu benzeri soruların yanıtları…

KONTEYNER EVE RUHSAT GEREKİYOR MU?

Konteyner ev inşasına başlamadan hemen önce 2 sene içinde izinlerin alınması gerekir. İzin alınma süresinden başlayarak gerekli yapının oluşturulmaması halinde beşinci yılın sonunda verilen ruhsat geçersiz hale gelir. Ruhsat alım işlemleri için belediye ve valiliklere gerekli müracaatların yapılması gerekir.

KONTEYNER EV NASIL ISINIR?

Dış yüzeyi kompozit maddesi ile kaplı olan konteyner evlerin ısıtılmasında elektrikli ısıtıcı modelini tercih edip kullanabilirsiniz. Bu şekilde ısı içeride daha uzun süre kalır ve iç ortamdaki bireyler, hayvanlar veyahut cansız bitkiler de ısınmaya devam eder.

KONTEYNER EVLERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Prefabrik evler, uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvence altında kullanılabilirsiniz. Kar, yağmur, nem ve rüzgâr kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkilemektedir. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının vakti geldiğinde yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkiler.

KONTEYNER VE ÇADIRLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) açıklama bulundu. ELDER yaptığı açıklamada; “Bazı gazete ve internet sitelerinde Kahramanmaraş’ta depremzedelerin ikamet ettiği çadıra elektrik sayacı takıldığı ve daha sayaç takılmayan çadırlara elektrik yok iddiası ile başlıklı haberler yapılıp, yanıltıcı bilgiler yer aldığından 21 dağıtım şirketinin çatı kuruluşu ELDER olarak açıklama yapma gereği doğmuştur.

Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, haberlere konu edilen çadır ve konteynerlere takılan sayaçlardan ölçülen elektrik tüketimi tamamen elektrik şebekesinin takibi ve işletilmesi amacına dair olup, depremzede vatandaşlara yönelik herhangi bir faturalandırma yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir” ifadelerine yer verdi.