Ekonomi

Konteyner evlerde çok konuşulacak gelişme! Konteyner ev almak isteyenler neye uğradığını şaşırdı!

Deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentler kurulurken fırsatçılar da sahaya çıktı. Sac ve lojistik maliyetlerini bahane eden fırsatçılar, bir ay önce 36-40 bin TL olan konteyner fiyatlarını, 60-120 TL arasına kadar arttırdı. Özellikle olası İstanbul depreminin de beklenmesiyle birlikte insanlar konteyner evlere yönelmeye başladı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası evlerinin güvenli olmadığını ve hasar aldığını düşünen vatandaşlar, olası depremler nedeniyle konteyner evlere rağbet göstermeye başladı. Özellikle olası İstanbul depreminin de beklenmesiyle birlikte insanlar konteyner evlere yönelmeye başladı.

Kahramanmaraş’taki depremler sonra deprem bölgesi ilan edilen 11 kentte barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kent alanlarının kurulması planlanıyor. Tespit edilen bazı bölgelerde kuruluma da başlandı fakat bu durum fırsatçıları da piyasaya çıkarttı.



Bölgedeki iş dünyası örgütlerinin temsilcileri konteynerlerin OSB'lerin çevresine kurulabileceğini ifade etti. Pek çok işyeri fabrika çevresine işçilerin ve ailelerin konaklaması için konteyner evler kurmaya başladı.

İş dünyasının önde gelen isimleri taleplerini dile getirirken artan konteyner fiyatlarına dikkat çektiler.
İşte detaylar...
 


Hataylı bir iş insanı, “Bir ay önce bir projemiz için konteyner aldık. O zaman fiyat 36 bin TL’ydi. Şimdi aynı konteynerin 60-62 bin TL’ye çıktığını görüyoruz. En ucuz konteyner 50 bin TL’den başlıyor. Fırsatçılık olduğu kanaatindeyiz, hem konteyner üreticileri hem de sac üreticileri için” İfadelerini kullandı.

Konteynerlerdeki fiyat artışı bir iki örnekle sınırlı kalmadı. Malatyalı bir iş insanı ise, “Dernek olarak konteyner alımı gerçekleştirmek için kampanya açtık. 1.5 milyar TL buna harcanacak. 15 bin konteyner 100 bin TL’den hesaplayabilirsiniz. Bu konteynerler aslında çöp. Mecburen kısa sürede barınma problemini çözmek için bu yola başvurduk. Barınma problemini çözmek lazım” dedi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, 11 kentte ev olarak kullanılacak prefabrik yapıyla konteynerlerde KDV oranını yüzde 1 oranına indirme kararını, depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için aldıklarını bildirdi fakat bu karar fırsatçıların önüne geçemedi.

Nakliye maliyetinin çok yükseldiğini belirten konteyner satıcıları ise devletin konteyner kent kurulumlarında nakliye maliyetlerine ilişkin de bir tedbir alması gerektiğini ifade etti.

Aile Bakanlığından çocuklar için yeni destek ödemesi geliyor! Anne babalar dikkat! Bu para mart ayında hesaplara yatacak

Et fiyatları resmen uçuşa geçti! Avrupa’nın iki katına çıktı!

Altının dibe vuracağını bilen o ekonomist, bu sefer “Altın 1550 TL olacak” dedi ve çok net tarih verdi!