Ekonomi

Konteyner evlere yoğun ilgi! Siparişlere yetişilmiyor!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremlerle ülkemiz sarsıldı. Depremzedeler konteyner evlere yerleştirilmeye başlandı. Bundan dolayı da bu yapılara ilgi arttı. Üç binden fazla binanın yıkıldığı yaklaşık 43 bin civarında yapının da hasar aldığı kent tarihinde görülmemiş büyüklükte bir yıkımın yaşandığı Malatya’da vatandaşların barınma da öncelikli tercihi olan konteyner ev ve prefabrik yapılar olmaktadır bu yüzden bu yapılar yok satıyor

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 218'e yükseldi. Üç binden fazla binanın yıkıldığı yaklaşık 43 bin civarında yapının da hasar aldığı kent tarihinde görülmemiş büyüklükte bir yıkımın yaşandığı Malatya’da vatandaşların barınma da öncelikli tercihi olan konteyner ev ve prefabrik yapılar olmaktadır bu yüzden bu yapılar yok satıyor.

İşte haberin ayrıntıları…

Bu yapıların fiyatları 65 ile 130 bin TL arasında değişmektedir. Konteyner evlere talebin fazla olması nedeniyle siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini belirten konteyner ev ve prefabrik yapı üreticisi Deniz İnce, konteyner evlerin çadırlara göre daha sağlıklıdır. Bundan dolayı taleplerin yoğun olduğunu belirtti.

Özsan Sanayi Sitesi’nde üretim yaptıklarını dile getiren İnce, ”Konteyner evlere yoğun ilgi var siparişleri yetiştirmeye çabalıyoruz. Konteyner evler çadırlara göre daha sıcak ve sağlıklı olduğu için talep günden güne artıyor. Bizde fiyatlar konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışmaktayız. Şantiye tipi konteynerler 60 ile 65 bin TL aralığında başlamaktadır, içinde tuvaleti, banyosu, mutfak dolabı olan konteynerlerin da fiyatları 80 ile 85 bin TL bandında işlem görüyor. İsteğe göre her büyüklükte yapılar hazırlayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

DEPREMDEN SONRA SATIŞLAR ATTI

KDV oranlarında değişikliğe gidilen yeni düzenlemeyle ürünlerde indirime gittiklerinin altını çzien İnce, ”Depremde sonra konteyner yapılara ilgili çok fazla arttı. KDV oranlarının düşmesiyle birlikte pek çok üründe de indirime gittik. Halkımız internette 25 ile 30 bin TL civarında fiyatlar görülmektedir. Firmalar nakliye ücretini gönderin biz ürünü gönderelim diyor paralar gönderiliyor ama ortada ürün olmuyor bu noktada vatandaşlarımızı uyarıyoruz ama tüketiciyi kandırmayı da iyi başarıyorlar“ ifadelerine yer verdi.

160 ile 170 bin TL’ye kadar çeşitlikte ürün siparişleri aldıklarına kaydeden Deniz İnce yaşam standartları arttıkça fiyatların arttığını söyledi.

PREFABRİK EV YAPMAK İÇİN İMAR İZNİ GEREKİR Mİ?

Prefabrik ev için de imar izni alınması gerekir. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine gidilerek ya da il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınabilir.

Fay yasası ne demek? Fay yasası nasıl uygulanacak?

Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en karlı yatırım aracını açıkladı!