Ekonomi

Kontrolmatik 2022'de 469 milyon TL kara geçti!

Türkiye'nin uluslararası arenada hizmet sunan küresel markalarından biri olma yolunda ilerleyen Kontrolmatik  2022 yılında 469 milyon TL kara geçti. Rapora göre Kontrolmatik 2022'de 469 milyon TL kara geçti

Türkiye'nin uluslararası arenada hizmet sunan küresel markalarından biri olma yolunda ilerleyen Kontrolmatik Teknoloji, 2022 yılı finansal raporunu açıladı. Rapora göre Kontrolmatik 2022'de 469 milyon TL kara geçti. İşte ayrıntılar...

KONTROLMATİK 2022'DE 469 MİLYON KARA GEÇTİ!

Kontrolmatik Teknoloji 2021'de 30,6 milyon TL olan dönem karını yüzde 259 oranında arttırarak 469,1 milyon TL'ye çıkarttı. Şirketin 2022 yılındaki net satışları da önceki yılın satış rakamlarına göre yüzde 193 oranında artarak 1,79 milyar TL oldu.

Küresel bir marka olarak 'kurumsallaşmaya' büyük yatırımlar yapan Kontrolmatik 9,36'lık Kurumsal Yönetim Derecelendirme, 7,95'lik ESG ve 7,79'lık Kurumsal Sürdürülebilirlik skorları ile adımları tamamlamaya devam ediyor. Toplam çalışan sayısı yüzde 78 artarak, 496'ya ulaşan Kontrolmatik'te kadın istihdamını destekleme politikası kapsamında kadın çalışan sayısındaki artış oranı da yüzde 49 olarak kaydedildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ENERJİ AZ GÜVENİRLİĞİ

Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, 2022 yıl sonu sonuçlarını değerlendirdi. 
2022 yılının, hayatın devamlılığı için iki temel başlıklardan olan "sürdürülebilirlik" ve "enerji arz güvenliği" konularının ön plana çıktığı bir dönem olduğunu  söyledi.

ANA HEDEFİMİZ KÜRESEL BİR MARKA OLMAK!

önetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, asıl amaçlarının Türkiye'ye gurur veren küresel bir marka haline gelmek olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:'' Geçmiş deneyimlerimizden edindiğimiz tecrübeler bize ışık oluyor ve 'geçmişten yani dünden güç alarak geleceğin, yarının şirketini' beraberce inşa ediyoruz." dedi.

''ENERJİ YATIRIMLARINA ODAKLANDIK''

Aslanhan Enerji sektörünü şirketin odak noktası haline getirdiklerini söyledi.  ''2022 yılının ilk yatırımı karbon salımı ve küresel ısınma gibi konularda çevreye verilen zararı en aza indirerek, yeşil dönüşümün gelişmesinde öncü rol oynayacak Pomega Enerji Depolama Teknolojileri fabrikamız oldu.'' diyen Aslanhan, küresel pazarda da enerji alanında bir ihtiyaç olduğunu gördüklerini ve bundan dolayı ikinci enerji depolama yatırımlarını Amerika'ya yaptıklarını söyledi. 

BİR ÇOK BAŞARILI İŞE İMZA ATTIK!

Aslanhan,; Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Türkiye'deki 150'den fazla fuar, kongre ve çalıştaya katılım gösterdiklerini, 15'ten fazla organizasyonda yer alarak, ürün ve çözümlerini ilgililerle buluşturduklarını belirterek, birçok başarılı iş birliğine de imza attıklarını söyledi.

AR-GE ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR!

Aslanhan, AR-GE ekibinin yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. 

Kontrolmatik iştiraki Mcfly Robot Teknolojileri'nin 2022 yılında kendi tasarladığı ve ürettiği ilk iki kolaboratif robot kol prototipleriyle tecrübelerini artırdığını ve üçüncü prototip üretim çalışmalarına başladığını bildirdi

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMIMIZ CİROMUZU POSİTİF ETKİLEDİ!

Aslanhan, Bu yıl sürdürülebilirlik politikalarını uluslararası arenalarda belgelendirme fırsatı yakaladıklarını söyledi. CGE Evaluation tarafından yapılan değerlendirmede Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans puanlarının da 10 üzerinden 7,95 olarak belirlendiğini ve sürdürülebilirlik alanında öncü firmalar arasında yer aldıklarını açıkladı.

2023 ihale şampiyonu Kontrolmatik! İşte ilk 5 şirket...