27 / 04 / 2024

Konuralp'te tescilli ev restore edilecek!

Konuralp'te tescilli ev restore edilecek!

Konuralp'te tescilli ev restore edilecek. Yapılan çalışmalar doğrultusunda " Düzce'nin Doğal ve Kültürel Değerler Envanterinin Çıkarılması, Tanıtımı ve de Turizm Seferberliği İle Markalaşması " projesi geliştirildi.



TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Düzce'de turizme yönelik yeni ekonomik girişimcilik alanları oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalar doğrultusunda "Düzce'nin Doğal ve Kültürel Değerler Envanterinin Çıkarılması, Tanıtımı ve Turizm Seferberliği İle Markalaşması" projesi geliştirildi. 


TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü paydaşlığında yapılan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında gerçekleşen "Prusias ad Hypium (Konuralp) Beldesinin Turizm Girişimciliği Kapasitesinin Artırılması" projesi kapsamında Konuralp'te tescilli bir evin restorasyon projesi yaptırılarak Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onaylı haliyle ev sahipleri Fatma Odabaş ve Hakkı Odabaş'a teslim edildi. 


TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu, ev sahiplerinin KUDEP fonundan faydalanmalarını sağlayarak evin restorasyonunun yapılmasını ve turizm sektörüne kazandırarak girişimciliğe örnek teşkil etmesini hedeflediklerini söyledi. 

Bunun dışında "Prusias ad Hypium (Konuralp) Beldesinin Turizm Girişimciliği Kapasitesinin Artırılması" projesi kapsamında Konuralp'in Ulusal ve Uluslarara sı alanda tanıtımı için web sayfası, tanıtım kitapçığı ve afışler yapıldığını kaydeden Karslıoğlu, "Konuralp halkının koruma amaçlı imar planı, arkeolojik kazı çalışmaları, KUDEP fonu mevzuatı ile Konuralp'in mevcut ve ulaşacağı turizm potansiyeli hakkında bilgilendirilmesi amacıyla kitapçık hazırlanmış ve bölge halkına girişimcilik eğitimleri verilmiştir" ifadelerini kullandı. 


Düzce Postası


Geri Dön