Konut alana devlet desteği koşulları!
26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliği Ağustos ayında yürürlüğe girecek. Hesaplar da bu tarihte açılacak. Peki, konut alana devlet desteği koşulları nelerdir?
Konut alana devlet desteği koşulları!
Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor.
Yönetmelik yayım tarihinden itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek. Buna göre, konut alan devlet desteği için banka hesapları Ağustos ayı itibariyle açılabilecek.
Minimum hesapta kalma süresi 3 sene olduğu için, destek en erken 2019 yılında alınabilecek. Konut alana devlet desteği koşulları şu şekilde:
- Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.
- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'idir. Ancak ödenecek tutar 13 bin TL'yi geçemez.
- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 ile 59 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 18'idir. Ancak, ödenecek tutar 14 bin TL'yi geçemez.
- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 20'sidir. Ancak, ödenecek tutar 15 bin TL'yi geçemez.
- Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanır ve hak sahibine konut hesabının bulunduğu banka aracılığıyla ödenir.
- Devre mülklere devlet katkısı ödemesi yapılmaz.
Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com