28 / 04 / 2024

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.



Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra, tüketici alışkanlıklarında görülen değişikliklerden en büyüğü inşaat sektöründe yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre geçmişte yeni bir ev almak isteyenler birçok kritere dikkat ederken, bugün ilk ve değişmez şart depreme dayanıklılık olarak açıklandı. 

Paylaşılan bilgilere göre pek çok vatandaş da inşaat şirketini seçerken güven duygusunu birinci sıraya aldı. Kendilerinin de inşa ettikleri konutlarda oturduklarını dile getiren Hema İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Alagöz, vatandaşların ev alırken dikkat etmesi gereken ilk üç kriterin kalıcılık, sürdürülebilirlik ve sağlamlık olduğunu dile getirdi.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

MUTFAK DOLABININ NE RENK OLDUĞU DEĞİL BETONUN KALİTESİ ÖNEMLİ 


Yaptığı açıklamada “Ev almak isteyenlerin artık en çok dikkat ettiği konular arasında, kullanılan betonun kalitesi var. Oysa eskiden mutfak dolabının rengine bakılırdı. Pek çok kişi çevresinden tanıdıklara ya da uzmanlara danışıyor, internet vasıtasıyla bilgi edinip kapımızı öyle çalıyorlar” diye konuşan Sefa Alagöz, “İnşa etmiş olduğumuz konut projelerinin sağlamlığı ve depreme dayanıklılığı 1. önceliğimiz. Halihazırda pek çok müşteri de üstlenmiş olduğumuz bu misyonun farkında ve bizi tercih etmelerinin arkasında yaptığımız işe duydukları güven bulunuyor. Toprak altındaki otopark katlarından yapının çekirdek bölümüne kadar olan tüm kısımlarda perde beton kullanıyor, C-35 kalitesinde beton ve özenle seçilen demir kalınlıkları ile yapıların depreme karşı üst düzey dayanıklı olmasını da sağlıyoruz. Söz konusu bu yaklaşım, Hema İnşaat projelerinin yalnızca estetik ve konfor açısından değil, ayrıca güvenlik ve sağlamlık konularında da öne çıkmasını sağlıyor” dedi.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

GÜVEN DUYGUSU NESİLDEN NESİLE AKTARILIYOR


Hema İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Alagöz yaptığı açıklamada “40 seneye yakın zamandır konut ve diğer alanlarda inşaat projeleri geliştiriyoruz. Söz konusu bu süreçte edinmiş olduğumuz en önemli deneyim, gayrimenkulde güven duygusunun oldukça önemli olduğudur. İnsanlar size, üretmiş olduğunuz konuta ve işinizin arkasında durmanıza güvenmeli. Her şeyden önce burası bir deprem ülkesi ve üreten de satın alan da bu bilince sahip olmalı şeklinde düşünüyoruz. Biz Hema İnşaat olarak, bugüne kadar 9 bini aşkın bağımsız bölümün satışını yaptık. Pek çok kişi kendisine ev aldıktan sonra çocukları için de bizim kapımızı çaldı. Güven duygusu, nesilden nesile bağ kurulmasını da sağlıyor. Bizler kendi ailemizin oturmayacağı hiçbir evi üretmiyoruz. Bugün hayata geçirdiğimiz her yeni projemizden kendi aile üyelerimiz de mutlaka bir konut alır” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİMİZ

Yaptığı açıklamada gelecek dönem planları ile ilgili de bazı detaylar paylaşan Sefa Alagöz, “1999 yılındaki depremden bu yana kentsel dönüşüm projeleri yapmaya hassasiyetle dikkat ediyoruz. Örnek vermek gerekirse şu anda devam eden Çengelköy Hillgarden216, bir kentsel dönüşüm projemizdir. Ayrıca 2024'te başlamayı hedeflediğimiz Ümraniye Elmalıkent ve Üsküdar Kandilli projeleri de yine büyük alanlarda geliştirmiş olduğumuz kentsel dönüşüm projeleri olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemlerde geçmişte üretmiş olduğumuz toplamda 9 bin konuta ek olarak yaklaşık 3 bin konutluk bir yatırım için de Ümraniye, Üsküdar ve Çengelköy'e yoğunlaşacağız. Diğer projelerimizde olduğu gibi, yeni başlayacaklarda da en kısa zamanda projelerimizi finalize edeceğiz” dedi.

Hema İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Alagöz ayrıca açıklamasında dayanıklılık kadar ödeme kolaylığının da konut alacakların ilk gündem maddelerinden biri olduğuna değinerek “Yüzde 50 peşinata vade farksız 18 ay taksitlendirme yapıyoruz. BDDK onaylı tasarruf finans şirketi olan İMECE ile bir iş birliğimiz var. Peşinat oranına göre değişen 36 ay, 48 ay, 60 ay gibi vade farksız taksit seçenekleri de sunuyoruz” dedi.

 

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Manavgat Belediyesi'nden satılık arazi!

Fuzul, Konya İl Tanıtım Günleri'nde!


Geri Dön