04 / 05 / 2024

Konut alımını kolaylaştırıcı teşvikler sektörü canlandırdı!

Konut alımını kolaylaştırıcı teşvikler sektörü canlandırdı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türk gayrimenkul sektörünün dünyanın bu alandaki sayılı sektörlerinden olduğunu vurgularken, sektörün ekonomiye yaptığı katkının önemine dikkat çekti. 



Türkiye’nin hem siyasi duruşu, hem uluslararası politikada oynadığı öncü rolü, hem de gelişen ekonomisi ile artık yükselen bir değer olduğunu kaydeden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerin ardından yeni sistem ile Türkiye’nin önemli bir başlangıç yaparak son 16 yılda kat ettiği mesafenin de üzerine çıkacak bir performans sergileyeceğini söyledi.

Milliyet Emlak Eki'nde yer alan habere göre Türkiye ekonomisi ve gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulunan Murat Kurum, Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda son 16 yılda gayrimenkul sektörünün de oldukça hızlı bir gelişim göstererek dünyanın bu konudaki sayılı sektörlerden birisi olduğuna dikkat çekti.

Kurum, “Türk ekonomisinin 2017 yılı büyüme rakamlarına detaylı olarak akıldığında, inşaat sektörün büyüme hızının yüzde 8.9 ile genel ekonomik büyümenin üzerinde gerçekleştiği görülmektedir. Sektörümüzün bugün itibariyle ulaştığı kapasiteyi sadece inşaat olarak değerlendirmemek gerekir. Özellikle son yıllarda inşaat ve gayrimenkul sektöründeki büyüme, inşaat sürecinde kullanılan her türlü malzemenin de üretimine katkı sağlamıştır. 250 farklı sektörün girdi olarak katkı sağladığı inşaat sektörü diğer imalat sanayine bağlı üretimi de teşvik ederek önemli bir katma değer yaratmıştır. İnşaat sektörü ürettiği katma değer ve çarpan etkisi ile gerek sanayi gerekse KOBİ düzeyindeki şirketlere de önemli destek vermekte, diğer yandan da istihdamı artırıcı etkisi ile de işs tadır” diye konuştu.

Çok cazip hale geldi

Kurum, hükümet tarafından konut alımını kolaylaştırıcı teşviklerin hem ekonominin lokomotifi gayrimenkul sektörü için, hem de konut alıcısı için memnuniyet verici nitelikte olduğunu söyledi. Kurum, “Özellikle KDV ve tapu harcı indirimleri ile birlikte kredi faiz oranlarının da düşürülmesi gayrimenkul yatırımlarım çok daha cazip hale getirmektedir. Özellikle aylık yüzde 1.3 bandında seyreden faiz oranlarının  yüzde 0.98 seviyelerine çekilmesi konut ihtiyacı olan ülkemizde gayrimenkul alımını teşvik edecek ve ülke ekonomimizin lokomotifi olan sektörü de canlandıracaktır. Gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik alman son önlemleri değerlendirdiğimizde ise; öncelikle bu önlemlerin tüm ekonomiyi canlandırıcı ve istihdamı artıcı etkisi olduğu gözden kaçmamalıdır” dedi. 


Geri Dön