03 / 05 / 2024

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.



Konut piyasasında iki sene sonra bir ilk yaşanmış oldu. Konut Fiyat Endeksi, Ocak 2022 tarihinden bu yana ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında yükseliş  kaydetmiş oldu. Öte yandan Merkez Bankası'nın faiz artırımları ve yabancı yatırımcıların talepteki azalışı ve yine yükselen inşaat maliyetleri gibi faktörler, konut fiyatlarında düşüş beklentisine yol açmıl gibi görünüyor.

Bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde konut fiyatlarını nasıl etkileyeceği de vatandaşlar tarafından merak edilirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, piyasaya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

ENFLASYONUN ALTINDA KALACAK

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Büyükduman, konut fiyatlarının önümüzdeki 6 ay ile 1 sene boyunca enflasyonun gerisinde kalacağını ifade etti.  Ahmet Büyükduman, konut fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yükselen inşaat maliyetlerini, yabancıların talebinin azalması ve yüksek faiz oranlarını gösteriyor.

Konut fiyatlarının enflasyonun altında seyredeceğini kaydeden Büyükduman, acil bir ihtiyaç yoksa konut alımını ertelemenin daha avantajlı olabileceğini belirtti.

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

İKİNCİ EL KONUTLAR TERCİH EDİLEBİLİR

Nakit alımlarda ise pazarlık imkanının olanların özellikle bu dönemlerde daha uygun fiyatlara konut satın alabileceğini de söyledi. Sıfır konutlarda ise fiyatların hala yüksek olduğunu ifade eden Ahmet Büyükduman, ikinci el konutların tercih edilebileceğini de özellikle kaydetti.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, konut piyasasının önümüzdeki dönemde belirsizlikle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak faiz oranlarının seyrine, enflasyona ve yabancı yatırımcıların talepteki değişimine bağlı olarak piyasada yeni dalgalanmalar yaşanabileceğini belirtti.

Konut piyasasında son dakika! Büyük firmalar zarar ediyor, orta ve küçük firmalar ayakta kalmaya çalışıyor!

Özgür Karabat konut piyasasında hareketlenmeyi değerlendirdi: Kimler konut zengini oluyor?

Konut sektöründe 2025'ten sonra ciddi prim potansiyeli oluşacak!

Depremin vurduğu o ilde kira fiyatları yüzde 400 arttı! 

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!


Geri Dön