27 / 04 / 2024

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  



Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği –KONUTDER’in açıkladığı Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketine göre Türkiye’de konut satışlarında ve üretiminde düşüş devam edecek. KONUTDER’in yaptığ ankete göre markalı konut üreticilerinin 2024’ün ilk 6 ayıyla ilgili beklenti ve öngörüleri şöyle:
Birinci el satışlarda düşüş devam edecek. Yabancıya satış azalacak. Fiyatlar stabil seyredecek. Maliyet artışları sürücek. Üretim azalacak. Kentsel dönüşüm artacak. Kredili satışlar düşecek. Kiralarda ise düşüş beklentisi yok.

KONUTDER’in açıkladığı Üretici Beklenti Anketi’nin ardından Ekonomist Atilla Yeşilada  https://twitter.com/AtillaYesilada1 X sosyal medya hesabından “Müjde, Türkiye'nin konut balonu kazasız belasız söndü. Darısı Borsa'nın başına” paylaşımını yaptı. Yeşilada’nın bu paylaşıma takipçileri “Üretim ve satışlar düşecek, fiyatlar düşmüyor” diye tepki gösterdi.

İŞTE ATİLLA YEŞİLADA’NIN O PAYLAŞIMI

TAKİPÇİLERİ YEŞİLADA'NIN PAYLAŞIMINA BAKIN NE CEVAP VERDİ! 

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Konut ve yaşam maliyetleri arttı, İstanbul'dan kaçış başladı! 

Ev sahiplerinde 'vergi' paniği başladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön