Ekonomi

Konut faiz kredisi faizleri düşecek iddiası! Konut kredilerde faiz kararı ne yönde olacak?

Ev fiyatları yükseldikçe, ev alıcıları daha düşük faizli konut kredisi oranları beklemeye başladı. Halk bu konuya dönük "Konut faiz kredisi düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Konut kredileri düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte konu hakkında bütün ayrıntılar... Bununla birlikte, yüksek konut kredisi oranları da vatandaşların belini büküyor

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli birikimi olmayan kişiler konut kredilerine yöneliyorlar. Bununla birlikte, yüksek konut kredisi oranları da vatandaşların belini büküyor. Peki, konut kredileri düşecek mi? Piyasanın beklentisi ne, yeni konut kredisi faiz kararı ne olacak? Evin tamamına konut kredisi çıkar mı? 400 binlik eve ne kadar kredi çıkar? Detaylar haberimizde..

 

 

KONUT KREDİLERİ DÜŞECEK Mİ?

Haberler.com'da yer alan habere göre; veriler, konut sahibi olmak isteyenlere umut verecek yeni kredi faiz oranlarının detaylarını ortaya koymaya başladı. Emlak piyasası son zamanlarda durgunlaştı. Ekim ayında sadece 102.660 konut satıldı ve bunun 13.268'i kredilendirildi. İstatistiklere göre, Ekim ayında açıklanan 102.600 adetlik konut satışı rekor düşüşle sekiz yılın en düşük Ekim ayı oldu. Konut sahipleri ve emlak piyasası katılımcılarının merakla beklediği yeni konut kredisi faiz hesaplama sisteminin değer ve gelire göre farklı faiz oranlarına sahip olması bekleniyor. Yükselen konut fiyatları ve kredi faizlerinin, düşük, orta ve yüksek gelirli tüm bireylere yeni konut kredisi faiziyle doğru orantılı olduğu tahmin ediliyor. Piyasanın beklentileri nelerdir?

 

PİYASALARIN BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Beklenen yeni hesaplamalar, faiz oranlarının düşmesini ve konut piyasasının hareketli bir gün geçirmesini bekliyor. Emlakçılar ve müteahhitler, konut piyasasının yılın başından itibaren hareket etmeye başlayacağını varsayıyorlar.

 

KONUT KREDİLEDE FAİZ KARARI NE YÖNDE OLUR?

Beklenen yeni konut kredisinde 2 milyonluk bir kredi için faiz oranı yüzde 0.69, 2-4 milyon TL'lik kredi için 0.79, 4-10 milyon TL'lik kredi için 0.90 faiz oranı olacağı düşünülüyor. Diğer taraftan gelir grubuna göre de kredi faiz oranlarında değişiklik olması bekleniyor. Alt, orta ve yüksek gelir grubu için 3 farklı faiz oranı uygulanması, faiz oranlarının da 0.69 ila 1.20 arasında değişeceği düşünülüyor.

 

400 BİNLİK EVE NE KADAR KREDİ ÇIKAR?

400.000 TL Konut kredisinin geri ödemesi, 120 ay vade ve yüzde 1,14 faiz oranı ile toplam 736.071,30 TL'dir. Ortaya çıkan ödeme planına göre aylık taksitler 6.133,93 TL tutarındadır.

 

EVİN TAMAMINA KONUT KREDİSİ ÇIKIYOR MU?

Yasal kısıtlamalar, bankaların bir evin tam değerine kadar kredi vermesini engeller. Satın aldığınız evin krediye uygun olması durumunda ekspertiz değerinin yüzde 90'ına kadar konut kredisi çıkıyor.

Akbank'tan yüzde 0 faizli 20.000 TL'ye varan Kredi ve Taksitli Avans! 31 Ocak 2023'e kadar havada kapmanız lazım!
Akaryakıtta yeni yıl fırtınası! Benzin, motorin, LPG'de tabela değişti! BP, PO, Shell, Opet 2 Ocak 2023 fiyat listesi...
Altın bugün ne kadar? 2 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum