Emlak Terimleri

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.  Yönetmelikte yapılan değişiklikle tüketici ve konut finansmanı kredileri sigortalı ve sigortasız olarak teklif edilebilecek

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yönetmelikte yapılan değişiklikle tüketici ve konut finansmanı kredileri sigortalı ve sigortasız olarak teklif edilebilecek. Tüketicinin yazılı olarak ya da kalıcı veri saklayıcısı ile açık talebi olmaksızın kredi bağlantılı sigorta yaptırılamayacak.

İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o yönetmelik...


YÖNETMELİK

Ticaret Bakanlığından:

KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 28/5/2015 tarihli ve 29369 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“o) Yan finansal ürün ve hizmet: Konut finansmanı sözleşmesinin faiz, kâr payı, vergi, fon ve benzeri yasal giderler dışında tüketiciye sunulan her türlü ürün veya hizmet ile kredi bağlantılı sigorta hariç olmak üzere sigortayı,”

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 6 trilyon 719 milyar lira oldu!

6 bankada peş peşe deprem! Garanti, Ziraat, Yapı Kredi, TEB, ING, QNB, arka arkaya duyurdu! Hemen bakın!