13 / 09 / 2024

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs'ın en çok kazandıran bölgeleri! 

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs'ın en çok kazandıran bölgeleri! 

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyor. Ada'da konut fiyatları 4 yıldır artıyor. İşte ayrıntılar...


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Son zamanlarda Türkiye'den yatırımcıların popüler gözdesi haline gelen Kuzey Kıbrıs, sakin yaşamı ve doğal güzellikleriyle cezbediyor. Kıbrıs'ta konut almak isteyen birçok Türk yatırımcının, Ada'daki fiyatların Türkiye'deki yazlık bölgelere kıyasla daha makul seviyede oluşuna dikkat ediyor. Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sağlarken, yerli ve yabancı yatırımcılar da adeta ev almak için birbiriyle yarışır hale geldi. 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım sağlayan Kıbrıs'ta özellikle Girne ve İskele bölgelerinde yeni hayata geçirilen konut projeleri ön plana çıkarken, İskele bölgesi ise geniş arazi potansiyeli sebebiyle büyük bir yatırım fırsatı sunuyor.

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs ın en çok kazandıran bölgeleri! 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne merkezli inşaat firması Adelante Construction kurucusu Oğuz Alp Tan, Ada'daki emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oğuz Alp Tan, söz konusu açıklamasında Ada'da emlak piyasasının yükselişte olduğunun altını çizdi. 

Oğuz Alp Tan, "Yatırımcılar hem varlıklarının değer artışından hem de sterlin bazında kur artışından çift taraflı kazanç sağlıyor" diye konuştu.

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs ın en çok kazandıran bölgeleri! 

KONUT FİYATLARI TAM 4 SENEDİR YÜKSELİYOR 

Yerli ve yabancı yatırımcıların adeta akın ettiği Kuzey Kıbrıs’ta konut fiyatlarının “Sterlin” bazındaki sert  artışı hız kesmeden devam ediyor. Aralık 2020'den 2024 yılının Haziran ayına kadar olan 42 aylık süreçte kesintisiz olarak yükselen konut fiyatları, Kuzey Kıbrıs’ı konut fiyatlarında en pahalı ülkeler listesine çoktan dahil etti. 

Konu ile ilgili olarak yapılan hesaplamaya göre Nisan-Haziran 2024 döneminde aparman dairesi fiyatları yüzde 5.42 oranında; villa ve müstakil ev fiyatları da yüzde 2.41 oranında yükseliş kaydetti. 

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre Güney Kıbrıs’ın kuzeydeki inşaat faaliyetlerine yönelik olarak başlattığı “insan avı”, konut fiyatlarını korkutamadı. 

İşte Haziran 2024 metrekare fiyatları:

1 metrekare villa: 1,764 sterlin (75 bin 160 Türk Lirası)

1 metrekare daire: 1,225 sterlin (52 bin 200 Türk Lirası)

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Kuzey Kıbrıs konut piyasasında, “1 metrekare villanın” satış değeri 1,764 (bin 764) sterline; “1 metrekare apartman dairesi satış değeri ise 1,225 (bin 225) sterline çıktı. 

Reidin Data Analytics işbirliğiyle hazırlanmış olan “101evler Emlak Endeksi 2024 Yılı 2. Çeyrek” verilerine göre 90 metrekarelik bir evin ortalama fiyatı 110 bin 280 sterline (4 milyon 698 bin Türk Lirası)  çıktı. 

120 metrekarelik bir villanın ortalama fiyatı da 211 bin 720 sterlin (9 milyon 020 bin Türk Lirası) olarak belirlendi. 

İş Bankası'ndan kiracılara her ay karşılıksız destek müjdesi! Kartınıza tam bu kadar yatacak! İşte başvurular...

Emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!


Geri Dön