Sektörel

Konut fiyatları artacak mı?

Konut sektörünün öncü isimlerinden olan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alabalık, şu anki konut fiyatlarının ilerde daha çok artacağını söyledi. Ev sahibi olmanın mantıklı olduğunu belirten Akbalık, kısa dönemde konutların daha çok kar edeceğini belirtti.

Konut sahibi olmak isteyen birçok kişi kredi faizlerinin düşmesini bekliyor. Gayrimenkul sektöründe sürekli artan fiyatlar ve bankaların konut kredilerinde yaptığı artış nedeniyle ev sahibi olmak isteyenler faizlerin düşmesini umut ediyor. Hal böyle iken özel ve kamu bankalarının başlattığı kampanyalar ile birlikte konut kredisi faizini düşürmeye başlamaları konut alacakları mutlu etti.

Haberport Gazetesi'nde yer alan habere göre; kampanyalar kapsamında konut satışlarının ve kredi hallerinin artmasını bekleyen bankalar ve gayrimenkul sahipleri vatandaşlar için gerekli kolaylıkların sağlanacağını söylüyor.

Uzmanlar Ne Diyor? 

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alabalık, mevcut durumda bulunan kampanyalardan faydalanmanın yararlı olacağını ifade etti. Son yıllarda artan inşaat masrafları nedeniyle konut fiyatlarının çok arttığını kaydeden  Akbalık, şu anki fiyatların bile ilerde daha çok artacağını sözlerine ekledi. Şu an ki kampanyalardan yararlanıp ev sahibi olmanın mantıklı olduğunu belirtti. Konut sahibi olanların hiçbir zaman zarar etmeyeceğini belirten Akbalık, kısa dönemde konutların daha çok kar edeceğini iddia etti.

Konut Üretiminde Arz Talep Dengesi Korunmalı

Yaptığı açıklamaların bir bölümünde durumun iyileşmesi için konut üretiminde arz ve talep dengesinin korunması gerektiğinin altını çizen Akbalık, bu durumun düzelmemesi durumunda konut satışlarının da kötüye gideceğini kaydetti. Akbalık, “Siz bir proje geliştiriyorsunuz, hemen çevrenize kopya projeler geliyor. Hem siz hem de kendileri kaybediyor, ülke kaynakları boşa harcanmış oluyor. Bölgede zaten arz fazlası varken sürü psikolojisiyle gidip oraya ısrarla yeni konut yapmanın anlamı yok.” diye konuştu. Ahmet Akbalık, sektörün daha bilinçli bir şekilde davranması gerektiğini kaydetti.

Hatalı Konut Üretimine Dikkat Edilmeli

İşini doğru yapan ve uygun ürünler üreten firmaların yolunu sürdürdüğünü kaydeden Akbalık, bilinçsizce yapılan konutların sayısının artmasından da şikayet etti. Defolu üretilen çok fazla ev olduğunu dile getiren Ahmet Akbalık, bu evlerin arz fazlası gibi gösterilmesinin yanlış olduğunun altını çizdi.