Sektörel

Konut fiyatları doyuma ulaştı! Gelecek 5 senede artış olmayacak! 

Konut fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Kuyaş'ın CEO'su Evren Sarıçiçek, konuyu değerlendirdi ve gelecek 5 senede artış olmayacağına dikkat çekti.  Gayrimenkul Yatırım Şirketi Kuyaş'ın CEO'su Evren Sarıçiçek, konut sektörü ve konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Borsa İstanbul ve İstanbul Vizyon Park Ofis Plaza gibi birçok ofis projesini hayata geçiren Gayrimenkul Yatırım Şirketi Kuyaş'ın CEO'su Evren Sarıçiçek, gelecek 5 sene boyunca ev fiyatlarının sabit kalacağına dikkat çekti. 

Gayrimenkul Yatırım Şirketi Kuyaş'ın CEO'su Evren Sarıçiçek, konut sektörü ve konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Söz konusu açıklamasında inşaat maliyetleri ile girdi rakamlarınıın enflasyon nedeniyle çok fazla yükseldiğini belirten Evren Sarıçiçek, konut fiyatlarının daha fazla arttığına, bunun sebebinin de son 3 senedir yeterli konut üretiminin olmaması olduğunu söyledi. 

Sarıçiçek, şu anda Türkiye'de 3.5 milyon konut açığı oluştuğunun altını çizerek, "Fakat 2022'de 1 milyon konut adetlik ruhsat alındı. 2023'te bu rakamın 2 milyon olacağına eminim" diye konuştu. 

Konut fiyatlarının da doyuma ulaştığının altını çizen Sarıçiçek, "Bu sebeple önümüzdeki 5 yıl boyunca konut fiyatları sabit kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Konut fiyatları doyuma ulaştı! Gelecek 5 senede artış olmayacak! 

YENİ ARSA ARZLARI FİYATLARI DÜŞÜRECEK 

Nasıl Bir Ekonomi'de yer alan habere göre; Kuyaş'ın CEO'su Evren Sarıçiçek, konuyla ilgili açıklamasında, şu anda konutta talebin çok az olduğuna, arzın ise gittikçe arttığına dikkat çekerek "Seçim sonrası yeni arsa arzları olacak, bu kaçınılmaz. Bu durum da konut fiyatlarının ve kira fiyatlarının gerilemesini sağlayacak" açıklamasında bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin konut sektörüne olan etkilerini de değerlendiren Sarıçiçek, "Yaşanan deprem felaketinin ardından insanlar haklı olarak oturdukları evden şüphe eder duruma düştü. Kimi bölgelerde fiyatlar ucuzlarken, diğer yerlerde de suni şekilde arttı" şeklinde konuştu. 

Bu durumun kalıcı olmadığının altını çizen Kuyaş'ın CEO'su Evren Sarıçiçek, anlık bir tepki olduğunu vurgulayarak fiyatların kısa zamanda rayına oturacağını söyledi. 

Depremlerin ardından yüksek binalara karşı ortaya çıkan korkuya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Evren Sarıçiçek, yüksek katlı bina arasında olumsuz bir ilişki olmadığını aktararak, "Yüksek katlı binaların depreme dayanıklılık konusunda hiçbir etkisi yok. Deprem bölgesinde de yıkılan binaların hemen hemen tümü 4 katlı" diye konuştu. 

Sorunun statik projeler ile zemin etüdü projelerine uyulmaması olduğunu işaret eden Sarıçiçek, şehir planlamasında yüksek katlı yapıların bulunacağına ancak yeterinde ihtiyacı karşılayacak şekilde olması gerektiğine dikkat çekti. 

Sarıçiçek, artık odaklanılması gerekenin, kendi kendine yeten yapılar ile sürdürülebilir şehirler kurulması olduğunu belirtti. 

15 BİN KONUTLUK SÜRDÜRÜLEBİLİR İLÇE PROJESİ 

Evren Sarıçiçek, sürdürülebilir projelerde kamu ile özel sektöründe beraber hareket etmesini önerdi ve bu konuda hükümete 15 bin konutluk Türkiye'nin ilk sürdürülebilir ilçesi projesini sunduklarını aktardı. 

Sarıçiçek, açıklamasında "Kendi kendine yeten tüm imkanların bulunduğu bir ilçe. Bu projeler kamu özel sektör iş birlikteliği ile yapılabilir" ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILAR KKM, ALTIN VE DÖVİZE YÖNELİYOR 

Kovid-19 pandemisinin ardından dünya genelinde tedarik zincirinin sekteye uğradığına değinen Evren Sarıçiçek, Avrupa ve ABD'den tüm dünyaya para pompalandığına dikkat çekti. 

Konu ile ilgili "Bu durum enflasyonu patlattı. Dolayısıyla merkez bankaları enflasyonu düşürmek amacıyla faiz artışına yöneldi. Bu da bankaları zor durumda bıraktı" açıklamasını yapan Sarıçiçek, Türkiye'nin son senelerde ekonomi anlamında dünyadan ayrıştığını vurguladı. 

Yatırımcı davranışlarının Türkiye özelinde yorumlamanın gerektiğine değinen Sarıçiçek, "Şu an Türkiye'de yatırımcılar KKM, döviz ve altına yöneliyor" diyerek açıklamasını tamamladı.

Fahiş kira sorunu büyüyor: Yeni düzenlemede kiracı ile kiraya verenin kabullenebileceği bir sınır olmalı! 

Ev kiralayacaklar dikkat! İstanbul, İzmir, Ankara'da gelirinizin en az bu kadar olması lazım! Tek tek hesaplandı!

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 10 milyar dolarlık yeni iş kapısı aralandı!