Emlak Konut

Konut fiyatları düştü mü? Konut fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar!

Konut fiyatlarındaki son durumun ne olduğu herkes tarafından merak ediliyor. İşte konut fiyatlarına dair merak edilen detaylar!Sosyal konut projeleri ile adım adım istenilen seviyeye geliniyor

Konuttaki fahiş fiyat artışına yönelik alınan önlemler meyvelerini vermeye başladı. Sosyal konut projeleri ile adım adım istenilen seviyeye geliniyor. Vatandaşlar da neredeyse her gün konut fiyatlarında nasıl bir değişimin meydana geldiğini sorguluyor. Peki Konut fiyatları düştü mü, Konut fiyatların da ne kadar düşüş yaşandı?

İşte konut fiyatlarına dair güncel bilgiler ve konut fiyatlarına dair merak edilen detaylar…

KONUT FİYATLARI DÜŞTÜ MÜ?

Sosyal konut projelerinden saha denetimlerine kadar farklı alanlarda atılan adımlar ile birlikte konut fiyatları düşüş eğilimine girdi. Fiyatlardaki gerileme yüzde 10'a kadar ulaştı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu sözlerle duyurmuştu: "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konutu hamlesini başlatmaktayız. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlık ile beklediği bu sosyal konut projesi ile ilgili hazırlıklar da yavaş yavaş bitmek üzeredir."

HÜKÜMETİN ATTIĞI ADIMLAR KONUT FİYATLARINDAKİ FAHİŞ FİYATLARI FRENLEDİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat artışına yönelik geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, fahiş fiyat artışı uygulayanların cezalandırılacağını söylemişti. Bu açıklamadan sonra ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut fiyatlarına dair saha denetimlerini sıkılaştırdı. Hükumetin üst üste attığı adımlarla konut fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları eskiye oranla frenlendi. Özellikle eski konut fiyatlarındaki düşüş emlak piyasasına da yansımaya başladı.

KONUT FİYATLARINDAKİ DÜŞÜLER DEVAM EDECEK Mİ?

Sosyal konut alanında yapılan projeler daha hayata geçmeden piyasaları etkiledi ve piyasalar açısından olumlu yönde sinyaller vermeye başladı ve fiyatlarda gerileme görüldü.

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, konut fiyatlarına dair bir değerlendirmede bulundu. Akçam, köpüğün alındığını, fiyatların yüzde 10 civarında düşüşe geçtiğini belirterek, "Aslında taban rakama daha henüz gelmedi. Biz ümit ediyoruz ki maliyetler düşsün, hükumetimizin projeleri bir hayata geçsin, durağan bir rakama gelsin istiyoruz" şeklinde konuştu. Konut fiyatlarındaki düşüşün devam edeceği düşünülüyor.

Bakan Varank beklenen tarihi duyurdu! TOGG satışı başlıyor! İşte detaylar!

Araç sahiplerinin beklediği indirim! İşte 30 Ağustos Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 30 Ağustos Salı 22 ayar bilezik kaç TL?