Sektörel

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan enflasyon verilerinde ana harcama gruplarından 'konut'un yüzde 1.47 düştüğü dikkat çekti. Peki bu grupta en çok düşüş hangi grupta yaşandı? İşte detaylar...47 düşüş yaşadığı dikkatlerden kaçmadı

Enflasyon rakamları açıklanmasının ardından TÜİK'in yayınladığı ana harcama gruplarından 'konut'un geçtiğimiz aya göre yüzde 1.47 düşüş yaşadığı dikkatlerden kaçmadı.

'Konut', TÜİK'in açıkladığı raporlarda 'Konut, elektrik, gaz, su  ve diğer yakıtlar' olarak hesaplanıyor. Bu grupta olan iniş elektrik ve gaz fiyatlarında yapılan indirimden kaynaklanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerini açıkladı. Bu kapsamda nisan ayında enflasyon raporunda ana harcama gruplarından 'konut'un yüzde 1.47 düştüğü kaydedildi.

Söz konusu bu veri, konut fiyatlarının düştüğü şeklinde yorumlandı. Fakat bu kalem, TÜİK'in açıkladığı veriler incelendiğinde 'Konut, gaz, su, elektrik ve diğer yakıtlar' olarak hesaplanıyor. İşte detaylar...

Habertürk'ten Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre, Ayrı olarak hesaba alınan 'Elektrik, gaz ve diğer yakıtlar'da geçetiğimiz göre yüzde 6,86 düşüş yaşadı. 

Grup içindeki kalemler tek tek incelendiğinde elektrikte yüzde 15, gazda yüzde 0,59 düşüş olduğu görülüyor. 

'Su (Şebeke suyu) ve konutla ilgili çeşitli hizmetler'de yüzde 1.73 yükseliş yaşanırken bu rakamlar göz önüne alındığında tek başına konut fiyatlarında düşüş değil artış yaşanmış olarak değerlendirilmeye alınıyor.

TÜİK'in açıkladığı bir diğer veri olan 'gerçek kira'da ise geçen aya göre yüzde 4.37 fiyat yükselişi kaydedildi. Kira grubunda yıllık enflasyon ise yüzde 66.8’e arttı. 

Kira ise enflasyonun en yüksek olduğu kalemlerden oldu.

36 AY SONRA İLK KEZ DÜŞÜŞ YAŞANDI!

'Konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar' olarak hesaplanan grupta bundan önceki son düşüş 2020 Nisan ayında yaşanmıştı. Bundan sonraki 35 ay boyunca sürekli artış olmuştu.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Veriler Nisan ayıyla beraber aylık enflasyon serisinin 52. aya çıktığını gösterdi.

Türkiye'de Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 50'nin altına gerilese de aylık bazda enflasyon serisinin devam ettiği dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Nisan tüketici fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,39 yükseldi.

Yıllık enflasyon ise yüzde 43,68 oldu.

Çekirdek enflasyon Nisan döneminde yüzde 45,48 oldu. Martta çekirdek enflasyon yüzde 47,36 olarak gerçekleşmişti.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Başkentte 20 adet arsa 6 taksitle satılıyor! 537 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma fırsatı!