02 / 07 / 2024

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 



Konut satışları her geçen ay geriliyor. Konut satışları yavaşlarken vatandaşlar yüksek maliyetlerden dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor. İnşaat maliyetleri konut sektörünün önündeki en büyük engel olarak görülürken ünlü stratejist Cafer İşbilen konut fiyatlarının real olarak düştüğünü ancak maliyetlerin arttığına dikkat çekti. İşbilen, TL bazlı fiyatların uygun olduğunu, dolar bazlı olarak pahalı olduğuna dikkat çekerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın' çağırısında bulundu. Ünlü stratejistin sosyal medya hesabı X'ten yaaaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Cafer İşbilen @isbilen_cafer
#konut fiyatları real olarak düşüyor ancak maliyetler artıyor. Kiralarda artıyor. Satışların az olması nedeniyle mütahitler ellerindeki projeleri bitirip beklemeye geçecekler ve arz oldukça azalacak. Oturacağınız evi alın. TL bazlı fiyatlar uygun ama dolar olarak hala pahalı.

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Ekonomisten kira açıklaması: "Kurum’un Bakan yapılmasıyla kiraların daha da artmasını bekliyorum"

Kiralardaki enflasyon zammı dar gelirli ailelerin belini bükecek!

Geri Dön