Kent Haberleri

Konut fiyatları en çok Muğla'da arttı!

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Mayıs Ayı Raporu yayımlandı.REIDIN Emlak Endeksi Mayıs Ayı Raporuna göre mayıs ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il Muğla olarak belirlendi

Mayıs ayında, bir önceki aya göre satılık konut fiyatları en çok yükselen il yüzde 2,33 ile Muğla oldu.


Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Mayıs Ayı Raporu yayımlandı.


62 il, 221 ilçe ve bin 83 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerine göre gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor.


Mayıs ayında bir önceki aya göre Türkiye'nin 62 ili içerisinde satılık konut fiyatları en fazla  artan yüzde 2,33 ile Muğla olurken Muğla'yı Çanakkale ve Afyonkarahisar takip etti.


Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği il ise yüzde 2,26 ile Ordu oldu. Ordu'yu, Isparta ve Van izledi.


REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksine göre, İstanbul Asya yakasındaki projelerin fiyatları, Avrupa yakasına kıyasla 8,8 puan daha fazla artış gösterdi.


Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 14,9 yıl ile Van gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu il 24,3 yıl ile Aksaray olarak gerçekleşti.


Yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranı Van'da görüldü, en düşük getiri oranına sahip il de Sinop olarak belirlendi.


AA



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye ekonomisinin lokomotifi olma görevini de sürdüren konut sektörüne yönelik Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan, 62 il, 221 ilçe ve 1083 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerinde de, konut sektörünün büyüme potansiyelinin devam ettiği belirtildi. 


Raporda öne çıkan noktalar şöyle: Türkiye'nin 62 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatlan en çok yükselen şehir %2,33 ile Muğla olurken onu Çanakkale ve Afyonkarahisar takip etti. Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği şehir ise %2,26 ile Ordu olurken onu izleyen şehirler İsparta ve Van oldu. 


-Yeni Konut Fiyat Endeksine göre, İstanbul Asya yakasındaki projelerin fiyatlan, Avrupa yakasına kıyasla 8,8 puan fazla artış gösterdi. 


-Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 14,9yü ile Van gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu şehir 24,3 yıl ile Aksaray olarak gerçekleşti. 


-Yıllık brüt kira getirişi bakımından en yüksek getiri oram Van'da görülürken, en düşük getiri oranına sahip ilimiz Sinop olarak gerçekleşti. 



Taraf




Bu haber Dokuz Sütun Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Mayıs ayında, bir önceki aya göre satılık konut fiyatları en çok yükselen il yüzde 2,33 ile Muğla oldu. Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan Reıdın Emlak Endeksi Mayıs Ayı Raporu yayımlandı. 62 il, 221 ilçe ve bin 83 mahalleyi kapsayan verilere göre gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor. Mayıs ayında bir önceki aya göre Türkiye’nin 62 üi içerisinde satılık konut fiyatları en fazla artan yüzde 2,33'le Muğla olurken Muğla’yı Çanakkale ve Afyonkarahisar takip etti. Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği il ise yüzde 2,26 ile Ordu oldu. Ordu’yu, Isparta ve Van izledi. İstanbul Asya yakasındaki projelerin fiyatları, Avrupa yakasına kıyasla 8,8 puan daha fazla artış gösterdi. Amortisman süresi bakımından, satın alman evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 14,9 yıl ile Van gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu il 24,3 yıl ile Aksaray olarak gerçekleşti. Yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranı Van’da görüldü, en düşük getiri oranına sahip il de Sinop olarak belirlendi.



Dokuz Sütun



Bu haber Son Saat'te şöyle yer aldı:

Mayıs ayında, bir önceki aya göre satılık konut fiyatları en çok yükselen il yüzde 2.33 ile Muğla oldu. Türkiye iş Bankası nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Mayıs Ayı Raporu yayımlandı. 62 il, 221 ilçe ve bin 83 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeksleri'ne göre gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor. Mayıs ayında bir önceki aya göre Türkiye'nin 62 ili içerisinde satılık konut fiyatları en fazla artan yüzde 2,33 ile Muğla olurken Muğla'yı Çanakkale ve Afyonkarahisar takip etti. Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği il ise yüzde 2,26 ile Ordu oldu. Ordu'yu, İsparta ve Van izledi. 

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre, istanbul Asya yakasındaki projelerin fiyatları, Avrupa yakasına kıyasla 8,8 puan daha fazla artış gösterdi. Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 14,9 yıl ile Van gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu il 24.3 yıl ile Aksaray olarak gerçekleşti. Yıllık brüt kira getirişi bakımından en yüksek getiri oranı Van'da görüldü, en düşük getiri oranına sahip il de Sinop olarak belirlendi. 


Son saat