28 / 04 / 2024

Konut fiyatları en çok Yalova'da arttı!

Konut fiyatları en çok Yalova'da arttı!

Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde geçen yılın nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği il, yüzde 32,64 ile Yalova oldu.




Türkiye İş Bankası açıklamasına göre, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektörünün nabzını ölçen ve Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan, 62 il, 221 ilçe ve 1.083 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerine göre, inşaat sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor. 

Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde geçen yılın nisan ayına göre satılık konut fiyatları en çok yüzde 32,64 ile Yalova'da yükseldi. Yalova'yı, Çanakkale ve Antalya takip etti. Kiralar en çok yüzde 29,09 ile Ordu'da arttı. 

Ordu'yu, Çanakkale ve İstanbul izledi. 




İstiklal 




Haber Ege Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde geçen yılın nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği il, yüzde 32,54 ile Yalova oldu. 


Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektörünün nabzını ölçen ve Türkiye iş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan, 62 il, 221 ilçe ve 1.083 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerine göre, inşaat sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor. Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde geçen yılın nisan ayına göre satılık konut fiyatları en çok yüzde 32,64 ile Yalova'da yükseldi. Yalova'yı, Çanakkale ve Antalya takip etti. Kiralar en çok yüzde 29,09 ile Ordu'da arttı. Ordu'yu, Çanakkale ve İstanbul izledi. 


REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre İstanbul Asya Yakasındaki projelerin fiyatları, Avrupa Yakası'na kıyasla 8,8 puan fazla artış gösterdi. Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 15 yıl ile Van geldi. Amortisman süresi en uzun ise 24,3 yıl ile Aksaray'da gerçekleşti. 




Ege Haber




Bu haber Günboyu'nda şöyle yer aldı:


TÜRKİYE'nin en büyük 7 şehrinde geçen yılın nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği il, yüzde 32,64 ile Yalova oldu. Türkiye iş Bankası açıklamasına göre, REIDIN Emlak Endeksi nisan ayı raporu yayımlandı. 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektörünün nabzını ölçen ve Türkiye İş Bankasının desteğiyle hazırlanan, 62 il, 221 ilçe ve 1.083 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerine göre, inşaat sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor. 

İKİNCİ ÇANAKKALE 

Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde geçen yılın nisan ayına göre satılık konut fiyatları en çok yüzde 32,64 ile Yalova da yükseldi. Yalova'yı, Çanakkale ve Antalya takip etti. Kiralar en çok yüzde 29,09 ile Ordu'da arttı. Ordu'yu, Çanakkale ve İstanbul izledi. REIDINGYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre istanbul Asya Yakası'ndaki projelerin fiyatları, Avrupa Yakası'na kıyasla 8,8 puan fazla artış gösterdi. İş Bankasının uygun koşullarla konut kredisi fırsatı sunduğu Türkiye genelindeki konut projelerine "isteevim.com.tr" den ulaşılabiliyor. Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 15 yıl ile Van geldi. Amortisman süresi en uzun ise 24,3 yıl ile Aksaray'da gerçekleşti. 

Yıllık brüt kira getirişi bakımından en yüksek getiri oranı Van'da görülürken, en düşük getiri oranına sahip il Aksaray oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye iş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, REIDIN ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan Emlak Endeksleri ile ilgili, "REIDIN tarafından hazırlanan endekslerin, ülkemizde konut inşaat sektörünün potansiyelini değerlendirmede bir ayna görevi gördüğünü düşünüyoruz. Bu se beple sektörün bankacılık ayağına önemli ölçüde yön veren bir kuruluş olarak endekslerin hazırlanmasına katkı sunmaktan memnunuz." değerlendirmesinde bulundu.


Günboyu




Haber Vahdet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



REIDIN Emlak Endeksi nisan ayı raporu yayımlandı. Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde gecen yılın nisan ayına göre satılık konut fiyatları en çok yüzde 32,64 ile Yalova'da yükseldi. Yalova'yı, Çanakkale ve Antalya takip etti. Kiralar en çok yüzde 29,09 ile Ordu'da arttı. Ordu'yu, Çanakkale ve istanbul izledi. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre İstanbul Asya Yakası'ndaki projelerin fiyatları, Avrupa Yakasına kıyasla 8,8 puan fazla artış gösterdi. Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 15 yıl ile Van geldi. Amortisman süresi en uzun ise 24,3 yıl ile Aksaray'da gerçekleşti. Yıllık brüt kira getirişi bakımından en yüksek getiri oranı Van'da görülürken, en düşük getiri oranına sahip il yine Aksaray oldu. 




Vahdet Gazetesi




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Son verilere göre konut fiyatlarının en çok yükseldiği il Yalova ve Çanakkale oldu. Uzmanlara göre, özellikle Araplar İstanbul'a 45 dakika uzaklıkta olan Yalova'yı tercih ettiği için fiyatlar en çok bu bölgede arttı.


Türkiye İş Bankası tarafından hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi'ne göre, bir yılda konut fiyatları en çok yükselen il, yüzde 32 ile Yalova olurken onu yüzde 31 ile Çanakkale, yüzde 29,7 ile Antalya, yüzde 28,9 ile Sakarya, yüzde 28,7 ile Zonguldak ve yüzde 28,7 ile  Adana  takip etti. 


İSTANBUL-YALOVA 45 DAKİKA 


İstanbul'da metrekare fiyatlannm her geçen gün arttığına dikkat çeken gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Wiliams Ülke Direktörü Emre Erol, bu sebeple yatmmcılann İstanbul'a yakın yerlere yatınm yapmayı tercih ettiğini belirtti. Deniz yoluyla İstanbul-Yalova arasının 45 dakika olduğunu dile getiren Erol, "Kısa süre sonra kullanıma açılacak olan İzmit Körfez Köprüsü de iki şehir arasındaki mesafeyi oldukça kısaltacak. Aynca bölgenin doğası sebebiyle özellikle Arap yatınmcı lann gözdesi diyebiliriz" 

dedi.


KİRALAR EN ÇOK ORDU DA ARTTI 


Yine aynı endekse göre kiraların en çok yükseldiği şehir ise yüzde 29 oranıyla Ordu olurken, sırayı yüzde 26,9 ile Çanakkale, yüzde 26,6 ile İstanbul, yüzde 26,2 ile İzmir, yüzde 25 ile Muğla, yüzde 24 ile Antalya, yüzde 23 ile Yalova, ve Bursa takip etti. 


ARAPLAR İLGİ GÖSTERİYOR 


Emre Erol Ordu'nun da havası ve tabiatı nedeniyle Arap yatınmcmın ilgisini üzerine çektiğini kaydetti. Erol, Ordu'ya yapılması planlanan 'Ünye Port' projesinin yatinmcınm ilgisini çekeceğini de belirtti. 


En yüksek getiri Van'da 


Yıllık brüt kira getirişi bakımından en yüksek getiri oranı Van'da görülürken, en düşük getiri oranına sahip il ise Aksaray oldu. Amortisman bakımından satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 15 yıl ile Van gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu şehir ise 24 yılla Aksaray oldu. 




Özgür Düşünce


Geri Dön