30 / 04 / 2024

Konut fiyatları Eylül ayında en çok Bursa'da arttı!

Konut fiyatları Eylül ayında en çok Bursa'da arttı!

Eylül ayında konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Bursa, en çok değer kaybettiği il ise Antalya oldu. Mortgage Uzmanı Garanti desteğiyle hazırlanan Reidin.com Emlakendeks Eylül 2010 Raporu:



Mortgage Uzmanı Garanti"nin desteğiyle REIDIN.com tarafından hazırlanan ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli"deki konut satış fiyatları ve kira değerlerinin analizini içeren REIDIN.com Emlakendeks"in Ekim 2010 raporu yayınlandı.

Rapora göre, Bursa bir önceki ayla karşılaştırıldığında satılık konut fiyatlarındaki metrekare başına %0,60"lık değer artışıyla, Eylül ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Bursa"da metrekare satış fiyatı 909 TL"den 914 TL"ye yükseldi. Bir önceki aya göre konut satış fiyatlarında %0,47 oranında düşüş yaşanan Antalya ise konut fiyatlarının en çok değer kaybettiği il oldu. Antalya"da metrekare satış fiyatı 827 TL"den 823 TL"ye indi. Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir"de konut satış fiyatları sırasıyla %0,29; %0,48; %0,46 ve %0,09 oranında artarken; Kocaeli"nde %0,35 oranında azaldı.

Rapor, Eylül 2010"da satılık konut fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Ümraniye (+%2,12), en çok değer kaybı yaşanan ilçenin ise İstanbul Beylikdüzü (-%2,14) olduğunu ortay  a koydu.
 
Bir önceki aya göre Eylül 2010"daki kira değerleri incelendiğinde, metrekare kira değerinin 6,74 TL"den 6,79 TL"ye çıktığı İstanbul, %0,72"lik artışla kiraların en fazla yükseldiği şehir oldu. Antalya ise %0,54 oranındaki düşüşle, bir önceki aya göre kiraların en fazla değer kaybettiği il olurken, Antalya"da metrekare kira değeri 3,84 TL"den 3,82 TL"ye indi. Rapora göre, metrekare kira değerleri Kocaeli"de %0,61, Bursa"da %0,50 ve Adana"da %0,20 oranında artarken;  Ankara  ve İzmir"da sırasıyla %0,13 ve %0,11 oranında azaldı.

Rapor, Eylül ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçenin İzmir çiğli (+%2,28), en çok değer kaybeden ilçenin ise İstanbul Sultanbeyli (-%2,23) olduğunu gösterdi.

Basında yer alan diğer haberler:

Bursa yükselirken Antalya düşüşte

Yedi ildeki gayrimenkul hareketlerini araştıran Reidin.com"un araştırmasına göre Eylül"de Bursa"da konut fiyatlarını artarken Antalya fiyat ve kira geliri açısından listenin en altına yerleşti.

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli"deki konut satış fiyatları ile kira değerlerinin analizini içeren Reidin.com emlakendeks e göre mevsimin değişmesine paralel olarak konut sektörün de de hareketlilik yaşandı. Eylül"de ortaya çıkan en ilginç ayrıntı, Bursa"da konut fiyatlarının yükselişi oldu. Bir önceki ayla karşılaştırıldığında   Bursa"da satılık konut fiyatları   metrekare başına yüzde 0.60"lık   artarken turizm mevsiminin sonuna gelinmesiyle birlikte   Antalya"da da konut fiyatları   yüzde 0.47 oranında düşüş yaşa dı. İlçeler bazında ise bir önceki aya göre en çok değer artışı İstanbul Ümraniye"de yaşanırken (yüzde 2.12), en çok değer kaybı İstanbul Beylikdüzü (yüzde 2.14)"nde oldu.


Geri Dön