04 / 07 / 2024

Konut fiyatlarındaki düşüş sürecek: Şu an 5 milyon TL'lik konut pazarlıkla 4 milyon TL'ye alınabiliyor!

Konut fiyatlarındaki düşüş sürecek: Şu an 5 milyon TL'lik konut pazarlıkla 4 milyon TL'ye alınabiliyor!

Sektör temsilcileri, konut fiyatlarında gevşemenin devam edeceğini belirtti. Özellikle ikinci el konutta fiyatlar yüzde 30'a kadar şimdiden geriledi. İşte konut sektöründeki beklentiler...



Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Fiyatların yüzde 30'a kadar gerilediği gayrimenkul sektöründe düşüş beklentisi de devam ediyor. 

Özellikle ikinci el konutta fiyatların yüzde 30'a kadar gerilediği gayrimenkulde kısmi bir kıpırdama başlarken sektör temsilcileri fiyatların daha da ineceğini dile getiriyor. 

Şu anda 5 milyon TL'lik konutun yüzde 20 iskonto pazarlıkla 4 milyon TL'ye alınabileceğini anlatan uzmanlara göre gerileme sene sonuna kadar devam edecek. 

Konut fiyatlarındaki düşüş sürecek: Şu an 5 milyon TL lik konut pazarlıkla 4 milyon TL ye alınabiliyor!

Akşam'dan Arzu Kurum'un haberine göre; EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konuyla ilgili açıklamada bulundu ve sıkı para politikaları nedeniyle fiyatların enflasyonun altında arttığına dikkat çekerek, "Bu nedenle fiyatlarda bir gerileme var. Ben daha da geriye gideceğini düşünüyorum. Yıl sonuna doğru dibe vuracağı gibi bir düşüncem bulunuyor" dedi. 

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam da özellikle ikinci el konut fiyatlarında yüzde 15 ila yüzde 30 aralığında bir  gerilemenin yaşandığını dile getirdi ve "Aslında bu yüzde 30'luk bölüm balon diye tabir ettiğimiz suni yükselişin sönmesiyle normal bir seyre geldi. Sıfır konut fiyatlarında henüz aşağıya doğru bir ivme söz konusu değil. Biraz hareketlilik var. Fakat fiyatlar şu anda gerçek rakamların üzerinde. Öngörümüz 2025 yılının 6'ncı ayında da bir hareket görülmesi yönünde" ifadelerini kullandı. 

İTO Gayrimenkul Hizmetleri Komite Üyesi Nilüfer Kas ise alıcı tarafında bekleyen çok ciddi bir talep olduğunun altını çizdi ve "Şimdi biraz talep hız kazandı ancak uzun zamandır sürekli bir öteleme var. Bu, bana göre üçüncü çeyrek itibariyle uygulamaya geçecek" şeklinde konuştu. 

Konut fiyatlarındaki düşüş sürecek: Şu an 5 milyon TL lik konut pazarlıkla 4 milyon TL ye alınabiliyor!

Konut fiyatlarında yaşanan gerileme araştırma sonuçlarına da yansıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan rapora göre reel satış fiyatlarındaki düşüş 9 aydır sürüyor. Fiyatlar enflasyon karşısındra reel ülke genelinde yüzde 14.1, İstanbul'da yüzde 16.1, İzmir'de ise yüzde 13.6 düşüş gösterdi. 

Mevduat faizinin hala çok cazip görüldüğünü dile getiren Nilüfer Kas, "Dövizde olan pek çok kişi hala paralarını TL'ye çevirmiyor, dövizin yukarı yönlü çıkacağını umut ediyorlar. Birçoğu da konutunu satıp, mevduat faizine koyuyor. Bu şekilde faiz cazibesine kapılıp evini satışa koyanlar üç gün sonra faizden dönen paralarıyla maalesef bırakın bir üst özellikli, aynı evlerini bile satın alamayacaklar" açıklamasında bulundu. 

'Her Türk vatandaşının burada yeri olmalı' diyen gayrimenkul uzmanı Antalya’nın fırsat bölgelerini açıkladı!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi! 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti!

2+1 en ucuz dairelerin kirası 9-10 bin TL! O ilde kira bedelleri resmen patladı!


Geri Dön