Sektörel

Konut güven vermeye devam ediyor

Mevduatını çeken tüketici soluğu konut şirketlerinde alıyor.

"Mali kriz bizim bankalara sıçrar mı?" endişe ile inşaat firmalarının cazip indirimleri birleşince, mevduatını çeken tüketici konut şirketlerinin yolunu tutmaya başladı. Misstanbul Evleri Genel Müdürü Sultan Çelik "Mevduatını çeken ya konuta ya altına yatırıyor" dedi.
 
Uluslararası finansal kriz dolayısıyla mevduatlarından endişe eden yatırımcıların son iki haftada paralarını konuta yatırma eğilimi gösterdikleri belirtildi. İstanbul Başakşehir'deki Misstanbul Evleri'nin Genel Müdürü Sultan Çelik, 976 konutluk projenin satışlarında son iki haftada bir hareketlenme gözlediklerini, bunun da bir parça endişeye kapılan mevduat sahiplerinin paralarını bankadan çekerek daha güvenli bir yatırım olarak gözüken konuta yatırmalarından kaynaklandığını söyledi. Çelik, bu konuda bitmiş konutların tercih edildiğinin altını çizdi.

YÜZDE 50 PRİM YAPTI

İyi projeden ev alındığında bunun değerinin bir iki yıl içinde artacağını belirten Çelik şöyle konuştu: "Doğru bir proje her zaman prim yapar. Eğer bitmiş konutlar tercih edilirse kira getirisinin yanı sıra, bir iki yıl sonra emlak olarak değeri de yükselecektir. Biz Misstanbul Evleri'nin temelini 2006'da attık. O günden bugüne yüzde 50 prim yaptı diyebilirim.

Şu anda 2+1 en düşük fiyatlı konutumuz 230 bin YTL. Bu fiyatlar iki üç sene sonra yine en az yüzde 30 prim yapacaktır. O nedenle Türkiye'de konutun sunduğu getiri çok yüksektir. Çok güvenli bir yatırım aracıdır" dedi. Çelik, nakiti olan kişilerin bunu konutta değerlendirmeyi tercih ederken, konut kredisi ile alımlarda ise ciddi bir azalma olduğunu vurguladı.

0 212 671 76 80
www.misstanbul.com

Meral GÜNDOĞDU / Bugün