Konut hesabı devlet yardımı şartları 2018!
Konut hesabı devlet katkısı, Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi halinde 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkacak. Peki, konut hesabı devlet yardımı şartları 2018 nelerdir?
Meclis'e gönderilen Torba Yasa kapsamında ilk evini almak için konut hesabı açarak devlet katkısına müracaat eden kimselere verilecek yardımın arttırılması öngörülüyor.
Yasanın yürürlüğe girmesi halinde 3-4 yıl arasında yapılan ödeme tutarının yüzde 15'i (devlet katkısı 13 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 4-5 yıl arasında yapılan ödeme tutarının yüzde 18'i (devlet katkısı 14 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 5 yıl veya daha uzun süre yapılan ödeme tutarının yüzde 25'i kadar (devlet katkısı 20 bin TL'yi aşmamak koşuluyla) katkı alınabilecek.
Devlet katkısı ödemesi için katılımcı, konut edinim tarihinden itibaren 6 ay içinde konut hesabının bulunduğu bankaya müracaat edebilecek. Peki, konut hesabı devlet yardımı şartları 2018 nelerdir?
Konut hesabı devlet yardımı şartları 2018
1- TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırılması.
2- Konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal sahibi olunmaması.
3- 18 yaşından küçük olunması halinde veli ya da vasisi hesap tarafından hesabın açılması.
4- Yurtdışında yaşayan vatandaşların, Türkiye'de kurulu bankalardan birinin bu ülkedeki şubesinde hesap açtırmaması. Aksi takdirde burada açılan hesaplar kabul edilmeyecek. Türkiye'de ikamet şartı olmadığı için yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da konut yardımı alabilecek.
5- Uygulama kapsamında, konut edim tarihinden önce en az 3 yıl boyunca, aylık en az 250, en fazla 2 bin 500 lira yatırılacak. Ödemeler 3'er aylık (3 ayda bir en az 750, en fazla 7 bin 500 TL) dilimler halinde de yapılabilecek.
Gerekli bilgi ve belgelerin kontrolü sonrasında en geç 2 ay içinde hesabın bulunduğu bankadan para alınabilecek.
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com