26 / 10 / 2024

Konut ilanlarında yeni dönem başladı! İşte 5 soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi!

Konut ilanlarında yeni dönem başladı! İşte 5 soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi!

Emlakta doğrulanmış ilan dönemi 15 Eylül 2024 tarihinde başlarken, 31 Aralık tarihine kadar ilan sahipleri için bir geçiş süreci tanındı. Peki Elektronik İlan Doğrulama Sistemi nedir? İşte 5 soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi…




Emlakta doğrulanmış ilan dönemi 15 Eylül 2024 tarihinde tarihinde başlarken, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ilan sahipleri için bir geçiş süreci tanındı. 

Takvim’den Barış Şimşek imzalı habere göre söz konusu bu düzenleme kapsamında sene sonuna kadar doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesi mümkün olacakken, 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla yetki doğrulaması yapılmadan herhangi bir ilan verilemeyecek. Ticaret Bakanlığı da Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne ilişkin hazırladığı "EİDS Nedir? Nasıl Kullanılır?" başlıklı doküman ile sistemi A'dan Z'ye hepsini tek tek anlattı:

Peki Elektronik İlan Doğrulama Sistemi nedir? İşte 5 soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi…

 1. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi kapsamında kimler ilan verebilecek?

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile ilan platformlarındaki emlak ilanları yalnızca taşınmaz sahibi, taşınmaz sahibinin 1. ve 2. derece kan hısımları ya da eşi ile taşınmaz sahibince yetkilendirilen yetki belgeli emlak işletmelerince verilebilecek.


2. Birinci ve ikinci derece kan hısımlarım benim adıma emlak işletmesini yetkilendirebilecek mi? 

1. ve 2. derece kan hısımlarınız ya da eşiniz size ait taşınmazlar için ilan verebilecek fakat bu kişiler sizin adınıza emlak işletmesi yetkilendirme işlemi yapamayacak. Emlak işletmesi yalnızca taşınmaz sahibince yetkilendirilebilecek.


Konut ilanlarında yeni dönem başladı! İşte 5 soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi!

3. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? 

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nde 15 Eylül-31 Aralık 2024 arasında bir geçiş süreci yaşanacak. Bu Aralık ayında doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesi mümkün olacak. Ancak 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla yetki doğrulaması yapılmaksızın ilan verilemeyecek şekilde uygulama tamamen devreye alınacak.


4.  Bireysel ilanlar nasıl verilecek?

Söz konusu İlan platformunun sayfasındaki ilgili alana taşınmaz numarasının girilmesi de zorunlu olacak. Sistem malik ve hısımlık kontrolünü otomatik şekilde yapacak ve normal ilan verme prosedürü tamamlanıp ilan girişi yapılacak.


5. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne kiralık taşınmaz ilanları dahil mi?

Evet. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi yetki doğrulama uygulaması hem satılık hem de kiralık taşınmaz ilanları için zorunlu olacak.
 

Milli Emlak yüzde 20 indirimle 139 adet arsa, arazi ve iş yeri satıyor! 

TAKBİS nasıl kullanılır? TAKBİS sorgulama nasıl yapılır?

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Anne babasından miras kalanlar ve kardeşi olanlar dikkat! 


Geri Dön