27 / 04 / 2024

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.



Pandemi ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve göçler Antalya'da konut kiralarını etkiledi. Konuta talebin artması ile kira ücretleri fahiş boyutlara geldi. Yükselen kiralar nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar, karşı karşıya geldi. Öte yandan kira artışı yapmak isteyen ancak belirlenen yüzde 25 oranının üzerine çıkamayan bazı ev sahipleri ise kiracıları çıkarmak için farklı yollara başvurmaya başladı. Ev tutulurken imzalatılan tahliye taahhütnameleri, ev satışları, tahliye davaları süreci ile yüzlerce kiracı mağdur olup, taşınmak zorunda kaldı. Mağdur kiracılar, sosyal medyada bir araya gelerek 'Kiracılar Dayanışma Platformu'nu kurdu. 4 kişi ile başlayan bu platform girişiminin üye sayısı zamanla 6 bine kadar ulaşırken şimdi de seslerini duyurmak için Ankara'ya yürüyorlar.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara ya çevirdi! Antalya dan Meclis e yürüyorlar...

ANTALYA'DAN MECLİS'E YOLA ÇIKTILAR!

Uzun süredir yaptıkları basın açıklamalarından dönüş alamayan platform üyeleri, seslerini duyurmak için Antalya'dan TBMM'ye yürüme kararı aldı.

'Barınma anayasal haktır, hakkımız elimizden alınamaz' yazılı tişört giyen 16 platform üyesi, aldıkları izin doğrultusunda bazı il ve ilçe merkezlerinde yürüyüş gerçekleştirerek Ankara'ya ulaşacak ve çözüm önerileri olarak hazırladıkları 36 maddelik dosyayı TBMM'deki siyasi partilere sunmayı planlıyor. 

BÜTÜN KİRACILARIN SESİ OLACAĞIZ!

Konuyla ilgili somut bir adım atılmadığını söyleyen Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul, yaptıkları basın açıklamalarına rağmen ne muhalefetten ne iktidardan dönüş alabildiklerini belirterek, bu konuyla ilgili cinayetler işlendiğini, sokağa atılanlar olduğunu anlatmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gideceklerini açıkladı.

Yaşadıkları sorunları anlatacaklarını söyleyen Kul, "Türkiye'deki bütün kiracıların seslerini duyurmak için gideceğiz'' dedi.

36 maddeden oluşan öneride,  arasında 4 bin lira ve altındaki kiralardan ev sahiplerinden vergi alınmaması, vergilerin kademeli artması, tahliye taahhütnamelerinin noter huzurunda alınması veya hiç alınmaması maddelerinin olduğu velirtildi.  Kul, bunların kiracıları mağdur ettiği ve bunların önlenmesi için seslerini duyuracakların söyledi. 

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara ya çevirdi! Antalya dan Meclis e yürüyorlar...

DAR GELİRLİ VATANDAŞIN YAŞADIĞI SIKINTIYI ANLATACAĞIZ!

Yürüyüşe katılanlardan Seda Kul ise "Halkın seçtiği milletvekillerine, halkın yanında olması çağrısında bulunacağız.

Emekli, asgari ücretli ve öğrencilerin barınamadığını ve barınma sorunu yüzünden dar gelirli vatandaşın yaşadığı sıkıntıları tek tek anlatacağız. Barınmanın anayasal bir hak olduğunu, bunu da devletimizin bizlere sağlaması gerektiğini vurguluyoruz" dedi. 

2023 yılında kira uyarlama davasında arabuluculuk müessesesi geçerli mi?

Geri Dön