30 / 04 / 2024

Konut Konferansı 2010 yarın başlıyor!

Konut Konferansı 2010 yarın başlıyor!

Yarın (21 Ekim Perşembe) Yapı-Endüstri Merkezi’nde “Konut Konferansı 2010” düzenlenecek. Dünyaca ünlü yerli yabancı uzmanlar Konut Sektörü'nü, trendleri, çözümleri ele alacaklar



Dünyaca ünlü yerli yabancı uzmanların gözünden Konut Sektörü, çözümleri ve trendler Konut Konferansı 2010’da gündeme taşınıyor. Konut sektörünün gelecek vizyonunun ortaya konulacağı, Türkiye’nin ilk ve tek konuya özel kurgulanan buluşması “Konut Konferansı 2010” 21 Ekim 2010’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde konunun yerli yabancı uzmanlarını sektör ile biraraya getiriyor.

Konut geliştirmedeki finansal dinamikler -  yeni iş modelleri - enerji verimliliğinin önemi ve örnek uygulamalar - orta ve dar gelir grubuna yönelik konutlar -  bina tasarımında enerji tasarrufu - sosyal anlamda sürdürülebilir konut tasarımı ve planlama - marka konutlar Konut Konferansı’nda gündeme taşınacak.

Konut Konferansı’nın Dünyaca Ünlü Konukları;

- Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Gayrimenkul Bölüm Başkanı, Konut Geliştirme ve Finans alanında dünyaca ünlü kanaat önderi Tony Ciochetti
- Orta ve düşük gelir grubuna kaliteli sosyal konut geliştiricisi Pocket’ın yöneticisi Marc Vlessing
- Kentsel planlama ve mimari tasarım bakış açılarını aynı anda koruyan ve sürdürülebilir toplumlar için ödüllü konut grupları tasarlayan Egret West kurucu ortakları mimar Christophe Egret ve kent plancısı David West
- Meslekte yirmi birinci yılını kutlayan Londra Konut Tasarım Rehberi’nin mimarlarından, dünyaca ünlü ödüllü konut tasarımlarına imza atan Allford Hall Monaghan Morris kurucu ortağı Simon Allford

Ve Türkiye’den konusunda uzman konuşmacılar…

Yapı sektörünün ve mimarlık alanında bilgi merkezi olarak 42 yıldır etkinliğini sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye’de yapı sektörünün ve fiziksel çevrenin kalitesinin gelişiminde rol oynayacak öncü projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. YEM tarafından düzenlenen buluşmalar yapı sektörünün farklı kesimleri arasında bilgi paylaşımı, iletişim ve tanıtım olanağı sağlarken, sektörün gelişimine de katkıda bulunuyor.

Bu çerçevede Konut sektörünün gelecek vizyonunun ortaya konulacağı, Türkiye’nin ilk ve tek konuya özel kurgulanan buluşması “Konut Konferansı 2010” kapsamında düzenlenecek iki panel ve anahtar konuşmacılar ile birlikte, izleyiciler sektörün bugünü ve geleceği konusunda önemli ipuçları hakkında bilgi edinecekler. Türkiye'den ve dünyadan mimarlar, tasarımcılar, plancılar, geliştiriciler, müteahhitler, malzeme üreticileri, ekonomistler başta olmak üzere sektörün önde gelen profesyonellerini bir araya getirecek Konut Konferansı, Yapı-Endüstri Merkezi Fulya’da, 21 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşecek.

Konut Konferansı’na teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren  Siemens Ev Aletleri ve birçok ülkede alçı ve alçı ürünleri konusunda pazar lideri bir dünya markası olan Saint-Gobain Rigips ana sponsor, Autodesk ve Dumankaya İnşaat Sponsoru, SOYAK ise alt sponsor olarak destek veriyor. Konferans GYODER ve ULI Türkiye tarafından ise kurumsal olarak destekleniyor.

Türkiye’de nüfus artış hızına bağlı olarak her yıl 500 bin dolayında konut ihtiyacının doğması, son 15 yıldır Ticari Gayrimenkul pazarını tetiklemeye devam ederken, Türk yapı sektörünün lokomotifi olan konut sektörünü de yalnızca inşaat sektörü için değil, Türkiye ekonomisi için de yaşamsal öneme sahip duruma getiriyor.

Konut Konferansı’ndan Satır Başları…

“Konutta Geleceğin Ayak İzleri” Paneli Soyak Holding CEO’su ve GYODER İcra Kurulu Üyesi M.Emre Çamlıbel’in yöneteceği “Konutta Geleceğin Ayak İzleri” başlıklı oturumda, panelistler finansçı Tony Ciochetti, (MIT Gayrimenkul Merkezi  Başkanı), Makine Mühendisi Prof.Dr. Pınar Mengüç (Özyeğin Üniversitesi  Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Başkanı), Geliştirici Marc Vlessing (Pocket) ve Mimar Tatsuya Yamamoto, (TAGO Mimarlık) konut sektörünün genel finansal değerlendirmesi ışığında; geleceği üzerinde en önemli etki alanını yaratan tasarımı enerji ve sosyal boyutları ile tartışacaklar.

“Markalaşan Konut Kazanıyor!” Paneli

Ülkemizde konut arzında kalitenin yükseltilmesi, tüketiciye uygun fiyatlı ve kaliteli konutlar sunulmasının en önemli adımı markalaşmadan geçiyor. Konut Konferansı 2010’da düzenlenen “Markalaşan Konut Kazanıyor!” başlıklı panelde, oturum başkanı Yüksek Mimar Banu Binat (Genel Koordinatör|TAG Platform) ve Panelistler Haluk Çelebioğlu (Siemens Ev Aletleri Pazarlama Direktörü), Ali Dumankaya (Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi), Bünyamin Derman (DB MİMARLIK kurucu ortağı) ve Autodesk Türkiye Genel Müdürü Tolunay Tomruk marka konut kavramını masaya yatıracak ve tasarımın, malzeme seçiminin, dijital görselleştirmenin konutta markalaşmaya ve konut pazarlamasına katkısını irdeleyecekler.

“Konut Tasarımı ve Planlama” – İstanbul’a Özel Çözümler

Konut Konferansı kapsamında yapacakları anahtar konuşmalarda, Christophe Egret ve David West, İstanbul ve Londra’yı metropol olarak karşılaştıracaklar. Her iki kentin eşiklerini göz önünde bulundurarak “Konut Tasarımı ve Planlama” kapsamında genel yaklaşım konusundaki deneyimlerini izleyicilerle paylaşacaklar. Konut’un yalnızca bir barınma mekânı, tasarım sorunsalı olmadığını; kentin büyüyen, küçülen organik bir parçası olduğunu ve bu yüzden kentsel planlama boyutunu gözden kaçırmadan sürdürülebilir biçimde tasarlanması gerektiğine inanan Egret ve West bu çizgide tasarladıkları New Islington Millenium Köyü, Manchester Holt Town, Middleheaven Docks ve Earls Court gibi tasarımlarını paylaşacaklar. Ayrıca Egret West’in İstanbul’a özel yapacakları inceleme ışığında, konuşmalarında İstanbul’a özel geliştirilebilecek yaklaşımlar konusunda da öngörüde bulunacaklar.

“Konut Tasarım Standartları”

Yılın Mimarlık Ofisi, Yılın Düşük Gelirli Konut Tasarımcısı, Yılın Mimari, RIBA Ulusal Mimarlık Ödülü, Avrupa Kentsel Mekân Ödülü sahibi ve Londra belediyesi için hazırlığı henüz tamamlanan “Konut Tasarım Rehberi”nin de danışma kurulu üyesi tecrübeli Mimar Simon Allford, Konut Konferansı’nda “Konut Tasarım Standartları” konusunda bir anahtar konuşma yapacak. Standartlar konusunda temkinli ve gerçekçi bir bakış açısına sahip Simon Allford, oluşturulan standardların minimum gereksinmeleri tanımlamak hedefi ile oluşturuldukları halde, sektör koşulları nedeni ile zamanla maksimum hedefleri tanımladıklarını belirtirken, tasarımcılara ölçülerle net ifade edilemeyecek, duyulara hitap eden ancak konutlarda yaşamsal önemi olan koku, ışık, ses gibi kavramların standartlaştırılması konusunda ipuçları verecek.

 
Konut Konferansı 2010’dan Yenilikler;

- Konut Konferansı Bülteni 2010
Türkiye’de “Konut” olgusuna özel bu ilk uzun soluklu projeye eşlik edecek gazete formatındaki bülten içeriğinde; konut yatırımından, finansmanına, tasarımdan, planlamaya, mortgage’dan değerlemeye kadar geniş bir alan ele alınarak Türkiye’nin güncel panoramasının ortaya konması hedefleniyor. Konu ile ilgili söyleşilerin, araştırmaların ve verilere dayalı değerlendirmelerin yer alacağı Konut Konferansı Bülteni, gayrimenkul ve yapı sektörlerinin üst düzey profesyonellerine, önde gelen tasarımcı, mimar, yerel yönetim yetkililerine ulaşmak isteyen markalar için çok önemli bir mecra olacak. Gazete, hem konferans katılımcılarına, hem de sektörün önde gelenlerine dağıtılacak.


- Konut Sergisi 2010

Konferans kapsamında gerçekleştirilecek, sektörün önde gelen konut üreticilerinin yeni konut projelerini sergileyecekleri için Konut Sergisi’nde güncel, yenilikçi ve çarpıcı konut projeleri izlenebilecek. Konferans sonrasında da iki hafta boyunca dolaşıma açık olacak sergi Türkiye’deki yeni konut yatırımlarının bir panoramasını sunacak.

Konferans Türkiye’den önümüzdeki günlerde isimleri açıklanacak sektörün önde gelen kanaat önderlerinin katılımı ile renklenecek. Konuşmacılara ilişkin yeni bilgiler, konferansa katılım ve detaylı bilgi için: www.konutkonferansi.com


Konut Konferansı 2010 Programı:

21 Ekim 2010, Perşembe, Yapı-Endüstri Merkezi - Fulya

09.30–10.00 Kayıt ve Kahvaltı
10.00–10.15  Açılış Konuşmaları 
10.15–11.45 Panel: Konutta Geleceğin Ayak İzleri
Oturum Başkanı:
M. Emre Çamlıbel, İnşaat Mühendisi, CEO | Soyak Holding

Panelistler:

- Tony Ciochetti, Finansçı, Başkan | MIT [Massachusetts Institute of Technology]  Gayrimenkul Merkezi, Gayrimenkul Geliştirme Enstitüsü

- Prof. Dr. Pınar Mengüç, Makine Mühendisi, Akademik Direktör, Özyeğin Üniversitesi

-Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi
- Marc Vlessing, Geliştirici | POCKET, Yönetici
- Tatsuya Yamamoto,  Mimar, Kurucu Ortak | TAGO Mimarlık

11.45–12.15 Kahve Arası

12.15–13.15 Sürdürülebilir Toplumlar için Konut Tasarımı ve Planlama
Christophe Egret - Mimar,  David West - Kent Plancısı | Kurucu Ortaklar EGRET WEST

13.15–14.30 Öğle Yemeği

14.30–16.00 Panel: Markalaşan Konut Kazanıyor    
Oturum Başkanı:
Banu Binat, Yüksek Mimar, Genel Koordinatör | TAG PLATFORM
Panelistler: 
- Haluk Çelebioğlu, Pazarlama Direktörü l Siemens Ev Aletleri
- Ali Dumankaya, Makine Mühendisi, Yönetim Kurulu Üyesi | Dumankaya
- Bünyamin Derman, Mimar, Kurucu Ortak | DB Mimarlık

16.00- 16.30  Kahve Molası 

16.30–17.30 Geleceğin Konutları için Tasarım Standartları
Simon Allford, Mimar | ALLFORD HALL MONAGHAN MORRIS

Basında yer alan diğer haberler:

‘Konut sektörü masaya yatırılıyor’
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bugün düzenlenen ‘Konut Konferansı 2010’da dünyaca ünlü yerli ve yabancı uzmanlar bir araya gelerek konut sektöründeki trendleri ve çözümleri ele alacak.
Konferansa konuşmacı olarak Tony Ciochetti, orta ve düşük gelir grubuna kaliteli sosyal konut geliştiricisi Pocket’ın yöneticisi Marc Vlessing, kentsel planlama ve mimari tasarım bakış açılarını aynı anda koruyan ve sürdürülebilir toplumlar için ödüllü konut grupları tasarlayan Egret West kurucu ortakları mimar Christophe Egret katılacak. Ayrıca konularında uzman olan isimler olan kent plancısı David West, Londra Konut Tasarım Rehberi’nin mimarlarından Allford Hall Monaghan Morris’in kurucu ortağı Simon Allford gibi dünyaca ünlü isimlerde İstanbul’a gelerek bilgi ve birikimlerini aktaracak. Konferans, Yapı-Endüstri Merkezi’nin Fulya'daki merkezinde saat 10.00'da başlayarak tüm gün devam edecek.

Gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerle tanınan Yapı Endüsti Merkezi, geçtiğimiz günlerde de nostaljik mimar Takaharu Tezuka’yı Türkiye’ye getirerek konferanslar verdirmişti. Dünyanın önde gelen tasarımcı, mimar ve mühendislerinden olan Japon mimar Takaharu Tezuka’nın İstanbul’da ve İzmir’de verdiği “Nostaljik Gelecek” başlıklı konferans mimarlık çevreleri tarafından ilgi görmüştü.


Geri Dön